Előfizetői tartalom

Koronavírus: csak a legrosszabb forgatókönyv fájna igazán Magyarországnak

A koronavírus-járvány hatással lesz a nyitott magyar gazdaságra és a költségvetésre, így 2020-ban átmenetileg emelkedhet a büdzsé hiánya és az államadósság – emelik ki elemzésükben a Moody’s szakemberei. A hitelminősítő szerint azonban ez csak átmeneti lesz, 2021-től újra csökkenő pályára állhat az adósságráta, vagyis a jelenlegi válság nem jelent majd visszafordulást, csak megtorpanást a javulásban.

Nem lépett a Moody’s, mégis megszólalt Péntek késő este nem változtatott Magyarország adósbesorolásán a Moody’s, és friss elemzést sem adott ki. A beütemezett felülvizsgálattól függetlenül viszont a cég a múlt héten egy külön anyagban foglalkozott a koronavírus hatásaival a magyar gazdaságra nézve. Ebben azt emelik ki, hogy a jelenlegi járvány rombolja a kereskedelmet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés