Előfizetői tartalom

Meglepetés: nyolc éve született ennyire kevés gyerek, mégis alig csökken az ország népessége

Portfolio
Tavaly 89 200 gyerek született Magyarországon 607-tel kevesebb, mint egy évvel korábban. Ezzel minden idők második legkisebb születésszámát regisztrálta a statisztikai hivatal a 2011-es év után. A visszaesés oka a szülőképes korú nők számának csökkenése, ami mellett a gyerekvállalási kedv negyedik éve stagnál. A decemberi adatok nyújtanak egy kis reménysugarat.

Az előzetes adatok szerint 2019-ben a születések száma 0,7, a halálozásoké 1,1%-kal kevesebb volt, mint 2018-ban. Ennek következtében a természetes fogyás 2,0%-kal, 838 fővel csökkent 2018-hoz képest. A kisebb fogyás a kevesebb halálozásnak köszönhető, ami főként annak az eredménye, hogy 2018-ban az influenzajárványok hatása erősebb volt. Mégis alig fogyott a lakónépesség...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés