Előfizetői tartalom

Itt a halállista: ezeket az országokat kerüld el, ha kedves az életed!

Portfolio
El Salvadorban történik a legtöbb gyilkosság 100 ezer főre vetítve az egész világon, de egész Közép- és Dél-Amerika több országa is kifejezetten veszélyes; ebben a régióban található kilenc a világ tíz „leghalálosabb” országából – derül ki az ENSZ legfrissebb adataiból. Több olyan ország is akad a toplistában, ahol egyébként 100 ezer lakosra vetítve történik csak sok halált okozó testi sértés, de nominálisan viszonylag kevés ilyen incidens történik; ilyen például Saint Lucia, a Dominikai Közösség vagy a Bahamák. Nominálisan egyébként a legtöbb gyilkosság Brazíliában történt, ezt Mexikó, Dél-Afrika, majd az Egyesült Államok követte.

Múlt hétvégén megírtuk Európára lebontva az ENSZ legfrissebb, 2019-es gyilkossági statisztikáit, melyekkel kapcsolatosan fontosnak tartottuk megjegyezni, hogy a Magyarországra vonatkozó statisztikák eltérést mutattak a magyar rendőrség hivatalos adataihoz képest. Később az ORFK is közleményt adott ki a jelentésre reagálva, melyben megerősítették a diszkrepanciát. A jelentésben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés