Előfizetői tartalom

Olyan számokat produkált a költségvetés, amiken csak pislogunk

Portfolio
Az éves pénzforgalmi deficittervet 220 milliárd forinttal haladta meg tavaly a központi alrendszer hiánya, de vannak ennél is érdekesebb számok a Pénzügyminisztérium által szerdán közzétett részletes, egész éves államháztartási jelentésben. Az sem mellékes, hogy a bevételek és a kiadások is látványosan, közel 2000 milliárd forinttal teljesítették felül az eredeti terveket.

Érdekes számokra is bukkanhatunk a részletes államháztartási jelentésben. Azt már tudjuk, hogy az eredeti 998 milliárd forintos pénzforgalmi hiánytervhez képest a végső deficit tavaly 22%-kal magasabb lett, 1219 milliárd forint volt, de a részletes táblázatok alapján látványos folyamatokat is felfedezhetünk. Az egész éves hiányszám nem csak az eredeti tervet haladta meg, hanem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés