Előfizetői tartalom

Heteken belül jelentős drágulás jöhet az európai autópiacon

Portfolio
Európai uniós normának megfelelően 2020 januárjától az egyes gyártók által forgalomba helyezett járművek kibocsátása átlagosan nem haladhatja meg a 95 g/km-es CO2 kibocsátási értéket. A piaci szereplők ezt csak akkor tudják teljesíteni, ha rohamtempóban fejlesztenek és minél több elektromos vagy hibrid hajtású modellt hoznak be a márkamixbe, ellenkező esetben büntetőadót kell fizetniük. Így vagy úgy, a végeredmény az autók árának növekedése lesz, sőt, a legolcsóbb modellek ki is kophatnak az európai piacról.

Novemberben 14 215 új személyautót helyeztek forgalomba Magyarországon, 25 százalékkal többet, mint egy évvel korábban, de az év első tizenegy hónapjában is 11,7 százalékos növekedést jelentett az előző évhez képest a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE). A növekedés több tényezőből ered, mint az általános gazdasági konjunktúra, növekvő bérek, állami támogatások...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés