Előfizetői tartalom

Most végre kiderül, megszűnik-e az állásod!

Portfolio
Becslések szerint az automatizáció terjedésének üteme Közép-Kelet-Európában a közeljövőben az európai átlagot meghaladó lesz, így a munkaerőpiaci hatások feltételezhetően régiónkban is jelentkezni fognak. Egy friss kutatás kiszámolta, hogy Magyarországon hány munkahelyet veszélyeztet az automatizáció és melyik szakmák vannak bajban.

A magyarországi szakmák többsége az MKIK GVI kutatása szerint a nem (teljesen) automatizálható kategóriába tartozik: a FEOR nyilvántartásban 122 olyan szakma szerepel, amelynek a részfeladatai nem automatizálhatóak. 79 szakma esetében a feladatok egy része már automatizálható, nagyobb részük azonban nem, 93 foglalkozás részben automatizálható, ezen szakmák részfeladatai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés