Előfizetői tartalom

Kínát és a Fedet támadta gazdasági beszédében Donald Trump

Portfolio
Még jobban teljesítene a gazdaság, ha a Jerome Powell Fed-elnök nem vétene hibákat - mondta mai beszédében az amerikai elnök. A negatív kamatkörnyezet hiányát is számon kérte a jegybankon. Donald Trump közölte: hamarosan megállapodás születhet Kínával, de csak akkor, ha az jó az USA-nak és az amerikai dolgozóknak. Egyébként Kína szerinte becsapta Amerikát a kereskedelem területén, amiért a korábbi amerikai vezetők is hibásak.

Donald Trump amerikai elnök az Economic Club of New York rendezvényén beszélt ma este, és többek között az alábbiakat mondta: mióta őt megválasztották, az S&P 500 45%-ot emelkedett, a Dow 50%-ot, a Nasdaq 60%-át, de ezek a számok még magasabbak lehetnének, ha nem folytat vonakodó politikát a Fed, szerinte a jegybank visszafogja az amerikai gazdasági növekedést és a részvénypiacok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés