Előfizetői tartalom

Nem csak az év vége lesz erős az új lakásoknál: már most látjuk a jövő év végi rohamot

Portfolio
Egy évvel korábban a kedvezményes áfa határideje miatt több mint 9 ezer új lakás átadását ígérték a fejlesztők 2019 utolsó hónapjaiban, azóta az időben elindított fejlesztéseknél már kitolódott ez a határidő, így enyhült a nyomás, amivel az utolsó negyedévben 3500-ra csökkent a várhatóan átadott lakásszám. Sok fejlessztő azonban nem úszta meg az újabb szorító határidőt, főleg azok, akik nem gondolkoztak előre és még a jelenleg érvényben lévő energetikai követelményeknek megfelelően indították, vagy fogják elindítani az építkezést. Nekik rohamtempóban kell befejezniük az új épületeket 2020 végéig, különben esélyük sincs megkapni a használatbavételi engedélyt.

Többször is foglalkoztunk már a budapesti új lakások átadásánál várható csúszásokkal, a téma abból a szempontból megunhatatlan, hogy negyedévenként frissítik az adatokat, ami alapján mindig változik a folyamatban lévő projektek nagy részénél a várható átadási idő. Vannak persze mindig újabb projektek, ahol az építkezés elején még kevésbé változtatják a tervezett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés