Előfizetői tartalom

Milliárdok ömlenek be az országba: kinek utalnak haza a kivándorolt magyarok?

A rosszabb anyagi helyzetben lévő magyar háztartások nagyobb eséllyel kapnak rendszeresen hazautalt jövedelmet külföldi rokontól – derül ki egy friss tanulmányból, ami a Statisztikai Szemle legutóbbi számában jelent meg. A különböző felmérések adatainak összegzéséből az is kiderül, hogy a hazautalt pénzt nem csak napi fogyasztásra költik el az érintettek, magasabb összeghez jutnak azok, akiknek nehezebb megtakarítani, hitelük van vagy valamilyen tartós fogyasztási cikket vásárolnak.

Mennyit utalnak haza a magyarok? Évek óta ellentétes adatok jelennek meg azzal kapcsolatban, mekkora összeget utalnak haza évente a külföldön dolgozó magyarok. Az MNB statisztikája a fizetési mérlegben 3 milliárd euró körüli külföldön szerzett jövedelmet regisztrál, az azonban a teljes bruttó fizetés, amiből érdemes levonni az adókat, járulékokat, a külföldi magyarok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés