Előfizetői tartalom

Figyelmeztet a sztárközgazdász: Függővé vált a világ, lehet, hogy nincs visszaút

Lehet, hogy már függővé vált a világgazdaság az alacsony kamattól és a költségvetési hiánytól, jelenleg olyan kísérlet szemtanúi vagyunk, amire még nem látott példát az emberiség – mondta a Portfolionak Tomás Sedlacek cseh közgazdász, aki október elején a magyar CFA egyesület budapesti konferenciájának előadója lesz. „A Jó és a Rossz közgazdaságtana” című könyvvel befutott szakember szerint komoly változás közepén áll a civilizációnk, ennek az átalakulásnak természetes velejárói azok a „döccenők”, amiket most látunk a Brexittel vagy az amerikai-kínai kereskedelmi háborúval.

Az idei év legfontosabb világgazdasági eseménye az amerikai-kínai kereskedelmi konfliktus. Mit gondol erről, ez valódi háború, vagy csak kisebb súrlódás? Az elméleti fizikusok meggyőzően érvelnek amellett, hogy jelenleg egy lényeges civilizációs átalakulás felé haladunk: a nulladik típusú civilizációból az egyes típusú felé a Kardasev-skálán. Az egyes típusú civilizáció...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés