Bank

Végig fix törlesztőrészlet: ezek ma Magyarország legjobb lakáshitelei

Portfolio
Relatív, mely tulajdonsága alapján számít jónak egy lakáshitel. Míg korábban az alacsony kamatígéret és törlesztőrészlet volt ennek a legfontosabb fokmérője, mára ez mintha megváltozott volna: az eleve alacsony kamatkörnyezetben felértékelődött a biztonság, vagyis azok a lakáshitelek kerültek előtérbe, amelyek a futamidő végéig garantálják a viszonylag alacsony törlesztőrészletet. Megnéztük ezért a Pénzcentrum kalkulátora segítségével, mit kínálnak a bankok a végig fix kamatozású lakáshitelek területén.

Ilyen hitelt szeretnél felvenni? Kalkulálj magadnak a Pénzcentrum kalkulátorával! A lakáshitelek döntő többsége 10 éves vagy ennél hosszabb futamidejű, ezért a 10, 15 és 20 éves kamatperiódusú, és ugyanilyen futamidővel rendelkező hiteleket néztük meg 10 millió forintos hitelösszeg esetében, használt lakás vásárlása céljából, 250 ezer forint fölötti havi jövedelem és jövedelemátutalás mellett. Más hitelösszeg esetén a törlesztőrészlet is az összeggel arányosan változik.

Ilyen hitelt szeretnél felvenni? Kalkulálj magadnak a Pénzcentrum kalkulátorával!

10 éves futamidő, 10 éves kamatperiódus

Ha 10 évre szeretnénk végig változatlan törlesztőrészlettel rendelkező lakáshitelt felvenni, akkor ezt a kalkulátor szerint az UniCreditnél tehetjük meg a legkedvezőbb kamatfeltétellel. Ezek a hitelek 3,35%-os kamatnál és valahol 99 ezer forint környéki törlesztőrészletnél kezdődnek. A legjobb és az 5. legjobb ajánlat között jelentős, 730 ezer forintos különbség van a teljes visszafizetendő összegben.

Végig fix törlesztőrészlet: ezek ma Magyarország legjobb lakáshitelei

15 éves futamidő, 15 éves kamatperiódus

Ha 15 évre szeretnénk végig változatlan törlesztőrészletet a lakáshitelünkhöz, akkor is az UniCreditnél találjuk a legalacsonyabb kamatot. Ezek 4,35%-nál és 76 ezer forintos törlesztőrészletnél kezdődnek, az egyes bankok között itt is jelentős különbséget láthatunk. Az ötödik legjobb ajánlat teljes visszafizetendő összege például 1,4 millió forinttal magasabb az elsőnél.

Végig fix törlesztőrészlet: ezek ma Magyarország legjobb lakáshitelei

20 éves futamidő, 20 éves kamatperiódus

A legnagyobb szórást a 20 évig fix kamatozású hitelek körében találjuk. Itt az K&H került az első helyre, ahol a teljes visszafizetendő összeg csaknem 2,5 millió forinttal alacsonyabb, mint az OTP-nél. Rajtuk kívül még az UniCredit és az MKB is kínál ilyen hitelt. A legbiztonságosabb, 20 éven keresztül fix törlesztőrészletet kínáló lakás-hitelkonstrukció kamatszintje 4,9% és 6,7% között szór a kalkulátor által használt kockázati sávban, a havi törlesztőrészlet pedig 65 ezer forinttól 76 ezer forintig terjed egy 10 milliós lakáshitel esetében.

Végig fix törlesztőrészlet: ezek ma Magyarország legjobb lakáshitelei

Ilyen hitelt szeretnél felvenni? Kalkulálj magadnak a Pénzcentrum kalkulátorával!

Holdblog

Szabó Dávid: Érik a kriptó iparág

Mintha a korábbiaknál jóval kisebb hype mellett lenne alakulóban a kriptománia újabb köre. Milyen gátak szakadtak át az elmúlt időszakban, hol tart a szabályozás, hogyan... The post Szabó Dá

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Két éve erre a pillanatra vár Oroszország, most úgy érhet célt, hogy a Nyugat csak nézi

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Díjmentes előadás

Ami még az állampapírnál is jobb befektetés

Az állampapírok mellett számos más befektetési lehetőség érhető el a piacon azoknak, akik szélesebb portfóliót szeretnének építeni és hosszú távon növekedést elérni.

Ez is érdekelhet
MBH 6