Előfizetői tartalom

Bombabiztos lakáshitelt akarsz? Nagyszerű hír érkezett!

Portfolio
Jó hatással volt a tőkepiaci hozamcsökkenés a bankok hiteleire is: júliusról augusztusra több bank is visszavágta fix kamatozású lakáshiteleinek a kamatát. Több százezer forinttal csökkent ezzel a futamidő egészében várhatóan visszafizetendő összeg, és például egy 5 éves kamatperiódusú lakáshitel ma már akár 3% alatti kamattal is felvehető. Személyre szabott hitelkalkulációhoz a Pénzcentrum kalkulátorát ajánljuk.

Egyelőre nem igazolta eddig az élet a lakáshitelesek kamatemelési félelmeit, az intézményi állampapír-hozamok az elmúlt hetekben tovább csökkentek, és a bankok is inkább csökkentettek, mint emeltek kamataikon. Ennek ellenére arra számítunk, hogy a biztonságra törekvés továbbra is meghatározó lesz a hazai lakáshitel-felvevők esetében, így továbbra is a fix kamatozású lakáshitelek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés