Előfizetői tartalom

Amiről a bankok is hallgatnának: egy nagy baj van a lakáshitelekkel

Egyáltalán nem túlzott a magyar lakosság eladósodottsága ma sem, a devizakockázat eltűnése és az adósságfék-szabályozás pedig sokkal biztonságosabbá tette a lakossági hitelpiacot - hangsúlyozza mostanában több cikk és elemzés is. Ezekkel az állításokkal mi is egyetértünk. Maradt azonban egy probléma, amiről keveset hallunk és olvasunk, talán azért is, mert nem úgy néz ki, hogy bárki is a tömeges megoldásán dolgozna: mintegy félmillió meglévő jelzáloghiteles családot rövid távon is súlyosan érinthet a kamatkörnyezet váratlan megemelkedése, a közjegyzői díjak tavasszal várható emelkedése pedig csak rontani fog a menekülési esélyeiken. Néhány ábrát és adatot mutatunk be a problémáról.

Biztonságos lakáshitelt keresel? Kalkulálj a Pénzcentrum kalkulátorával! A jelzáloghitelesek egy része egyáltalán nincs tisztában azzal, hogy a kamatok emelkedése is okozhat olyan rémálmot, mint az éppen 10 évvel ezelőtt kezdődött devizahiteles dráma. Pedig ahogy az alábbi ábrán látható, szélsőséges esetben akár duplázódhat is a törlesztőrészlet a kamatkörnyezet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés