Előfizetői tartalom

Kenterbe verték a szuperállampapírt fél év alatt a nyugdíjpénztárak: már most megvan az 5%

Portfolio
A friss adatok szerint az önkéntes- és magánpénztárak már az első félévben közel vagy több mint 5%-ot hoztak tagjainak, ezzel meghaladva a MÁP+ által ígért évesített 4,95%-ot. Érdekes módon a második negyedévben az önkéntes kasszák teljesítménye felülmúlta a magánpénztárakét, előbbiek portfóliójában a készpénz és a befektetési jegyek állománya nőtt meg jelentősebben.

Bár jól teljesítenek idén, a taglétszám csökkenHiába az idei jó befektetési teljesítmény, az önkéntes pénztárak taglétszáma a második negyedévben is csökkent az MNB friss adatai szerint. A tagok száma a második negyedévben 1,12 millió főt tett ki, egy év alatt ez több mint 1,5%-os visszaesést jelent a létszámban, havi alapon pedig 0,6%-os csökkenést.Bár az első negyedévben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés