Előfizetői tartalom

Összeomlástól tartanak az olaszok, Svájcba menekítik a pénzt

Portfolio
Egyre jobban tart az olasz lakosság egy piaci összeomlástól, miután szárnyra kaptak a hírek, hogy az Európai Bizottság el fogja utasítani az olasz kormány költségvetési tervét, ami a részvény- és kötvénypiaci negatív hatások mellett az ország bankjainak működését is fenyegeti. Az olaszok egy része elkezdte euróját svájci frankba váltani és egyre többen viszik ki a pénzüket az országból - írja a Zerohedge.

Az Il Sole című olasz lapnak nyilatkozó svájci Albacore Wealth Management azt mondja, egyre több megkeresést kapnak az 5-10 millió eurónyi likvid megtakarítással bíró olasz ügyfelektől, de a gazdagabb olaszok már korábban elkezdték Svájcba vinni vagyonuk egy részét. Olasz vagyonkezelők szerint az emberek attól tartanak, ugyanaz a helyzet áll majd elő, mint a görög válság...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés