Előfizetői tartalom

Elképesztő, mit művel a forint - Közel 9 éve nem volt ilyenre példa

Portfolio
Nagyon erős formában van a forint. Az euróval szembeni már 313 alatt jár, az elmúlt hónapok dinamikus erősödése miatt pedig a széles körben figyelt RSI momentum indikátor értéke (a napos grafikonon) olyan mértékben a túlvett tartományba került, amire 2010. október 5-e óta nem volt példa. Rövid távon ez növeli egy korrekció esélyét, a sorsdöntő esemény azonban a jövő heti MNB-ülés lesz.

Rég nem látott formában van a forint, hiszen már ötödik egymást követő hete folyamatosan erősödik az euróval szemben. A mai kereskedésben már 313 alatt jár az euró-forint kurzus, ami 11 hónapos csúcs.Az igazi fordulat a forint árfolyamában idén január harmadik hetében következett be, amikor Nagy Márton MNB-alelnök erőteljes utalást tett ara, hogy küszöbön a monetáris...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés