Előfizetői tartalom

Ritkán látunk olyat a dollárnál, amit éjjel művelt

Portfolio
Előbb csütörtök este meredeken esni kezdett, majd éjfél után röviddel hirtelen szárnyalt, a hajnali órákban pedig megint fokozatosan gyengült a dollár főként az euróval szemben, így ritkán látott volatilitás alakult ki a világ legfontosabb devizapárjában az éjszakai órákban. A magyarázat is szokatlan: előbb két befolyásos Fed jegybankár fűtötte a július végi agresszív kamatvágás esélyeit, majd a New York-i Fed szóvivője "tette helyre" főnökét egy nyilatkozatban.

A New York-i Fed elnöke, John Williams egy monetáris politikai témákkal foglalkozó szakmai konferencián csütörtökön magyar idő szerint este 8 óra után többek között azt mondta, hogy a kedvezőtlen gazdasági kilátások melletti gyors kamatvágás és a kamatok tartósan alacsonyan tartása védelmezheti a gazdaságot a még nagyobb problémától, a túlzottan alacsony inflációtól....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés