Előfizetői tartalom

Egyelőre csúzlival lövöldöz a forint támadóira az MNB

Érezhetően megdrágult a forint shortolása az utóbbi hetekben, de nem biztos, hogy ez elég lesz ahhoz, hogy megfordítsa az eddigi gyengülő trendet. Ráadásul mióta a jegybank észbe kapott és próbál határt szabni a gyengülésnek, azóta a nemzetközi környezet is a feltörekvő devizák ellen fordult, így szembeszélben még nehezebb komoly erősödésbe fordulnia a forintnak.

Berobbant az MNB lépése a piacra Két héttel ezelőtt történelmi mélypontra esett a forint, egy euróért több mint 340 forintot kellett adni átmenetileg. Ott azonban úgy tűnt, hogy elértük a jegybank ingerküszöbét, hiszen Nagy Márton MNB-alelnök elég erős üzeneteket fogalmazott meg a piac számára arról, hogy készek minden eszközt bevetni az infláció ellen. Ennek hatására...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés