Előfizetői tartalom

Íme a szuperállampapír legnagyobb áldozatai - Még véletlenül sincs köztük a készpénz

Elsősorban a befektetési alapok, másodsorban a lekötött betétek, harmadsorban pedig az életbiztosítások lettek az első vesztesei a lakossági állampapír-értékesítés nyár eleji felpörgetésének - olvasható ki az MNB ma közzétett, második negyedéves adataiból. Az első félévben 100 forintnyi új lakossági megtakarításból 62 forint állampapírba ment, 17 forint a folyószámlán, 10 pedig készpénzben maradt. Eddig semmi sem valósult meg a készpénztartásnak a kormány által ígért visszaszorításából: soha nem látott készpénztömeg hever a lakosságnál.

Öngondoskodás 2019 Közelgő Öngondoskodás 2019 konferenciánk egyik központi témája lesz mindez, érdemes regisztrálni! Információ és jelentkezés Június 3-a óta jegyezheti a lakosság a szuperállampapírként becézett MÁP Pluszt, amellyel öt éves átlagban 4,95%-os hozamot is el lehet érni. Az azonnal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés