Előfizetői tartalom

Sokkoló számokat kaptak levélben a nyugdíjpénztári tagok

Portfolio
Pénztártagok százezrei kapták kézhez a napokban a portfóliójuk tavalyi éves teljesítményükről szóló kimutatást, sokan meglepetten tapasztalták, hogy nemhogy nem gyarapodott a megtakarításuk hozama, hanem még buktak is befizetéseiken. Az MNB friss számaiból kiderült, hogy átlagosan a teljes szektor mínuszolt, mindössze egy negyedév volt, mely során sikerült pozitív befektetési teljesítményt elérniük az önkéntes pénztáraknak. A pénztártagok száma is csökkent a tavalyi év során.

Tovább csökkent az önkéntes pénztártagok számaAz MNB legfrissebb adatai szerint december végével 1,134 millió tagja volt az önkéntes nyugdíjpénztáraknak, ami az előző negyedévhez képest közel kétezer fős létszámcsökkenést jelent. A negyedik negyedévben 7960 új taggal bővült a szektor, de ez sem volt elég a kilépők és a nyugdíjba lépők számának ellensúlyozására....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés