Előfizetői tartalom

Mutatjuk, milyen magyar alapokkal kereshettél a legtöbb pénzt márciusig

7110 milliárd forint fölé emelkedett a magyar befektetési alapokban kezelt vagyon március végén, ami új csúcs az iparág történetében. A legtöbb tőke az első negyedévben a vegyes alapokba áramlott, de nem ez a kategória hozta eddig a legtöbb pénzt a befektetőknek.

Új mérföldkő: megvan a 7000 milliárd forint

Márciusban közel 2%-kal, azaz 137 milliárd forinttal nőtt a hazai befektetési alapokban kezelt vagyon, ezzel a szektor egy új mérföldkőhöz ért, ugyanis

most először lépte át a befektetési alapok kezelt vagyona a 7 ezermilliárd forintot.

Március végén a kezelt vagyon több mint 7110 milliárdot tett ki, ami annak köszönhető, hogy a tőkebeáramlás és a hozamok tekintetében is viszonylag erős volt március. Összességében az első negyedévben közel 215 milliárd forinttal nőtt az alapokban kezelt vagyon.

A cikk tartalmából:

  • Megvan az új mérföldkő a 7000 milliárddal a hazai befektetési alapok piacán.
  • Márciusban és a negyedévben is a vegyes alapokba áramlott a legtöbb friss tőke.
  • Hozamok tekintetében azonban továbbra is a részvényalapok vezetnek, igaz, az árupiaci és abszolút hozamú alapok is ott vannak a legjobbak listáján.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés