Előfizetői tartalom

Nyugdíj: a koronavírus sokkja után elképesztő hajrá a pénztáraknál

Portfolio
Hullámvasút-szerű teljesítményt mutattak tavaly az önkéntes- és magánnyugdíjpénztárak, de a negyedik negyedévre sikerült talpraállni, köszönhetően a részvénypiacokon is eluralkodó jó hangulatnak. Tavaly mindkét pénztártípusnál nőtt a részvények aránya a befektetéseken belül, miközben a bankbetét és készpénz aránya tovább csökkent. Az adatokból az is kiderül azonban, hogy nem sikerült megálljt parancsolni a taglétszám fogyatkozásának, az önkéntes pénztárakban több mint 5 ezer fővel, a magánnyugdíjpénztárakban 740 fővel csökkent egy év alatt a tagok száma.

Elképesztő hajrát nyomtak a nyugdíjkasszák év végére Igazi hullámvasút volt tavaly az önkéntes nyugdíjpénztárak teljesítménye: az első negyedév fájó számai után egy felpattanás, majd ismét egy visszaesés jellemezte a befektetési eredményt, az utolsó negyedévben azonban látványosan kilőttek a pénztári hozamok. Az MNB friss statisztikái szerint a tavalyi negyedik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés