Előfizetői tartalom

1000 milliárdot vonna be az állam a magyar lakosságtól idén - mégis miből?

Ezermilliárd forintnyi nettó állománybővüléssel kalkulál idén az ÁKK a lakossági állampapírok piacán, és ez inkább csak konzervatív becslés. Az biztos, hogy idén is a szuperállampapír iránti kereslet hajtja majd a lakossági papírok szekerét, de meglepetést hozhat az inflációkövető állampapír is, és idén talán bejöhet a képbe a nyugdíjkötvény, mint új lakossági konstrukció.

Kevesebb papír jár le idén, mint tavaly Az ÁKK tavaly decemberben jött ki az idei finanszírozási tervével, amelyben többek között a lakossági állampapírok bruttó és nettó kibocsátására is kitértek. Az ÁKK akkor számításai szerint idén várhatóan 2355 milliárd forintnyi lakossági állampapír jár le, így 3355 milliárdos bruttó kibocsátással kalkulálva idén is arra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés