Előfizetői tartalom

„All in”-t mondhat decemberben az EKB

Portfolio
Akár az összes rendelkezésre álló eszközét bevetheti decemberben az Európai Központi bank, hogy a válság tüneteit enyhítse – vélik elemzők a jegybank csütörtöki bejelentése után. A CNBC-nek nyilatkozó szakértők arra számítanak, hogy egy átfogó csomaggal rukkol majd elő az eurózóna jegybankja a jövő hónapban, aminek része lehet akár a kamat további csökkentése, illetve az eszközvásárlások felpörgetése.

Csütörtöki kamatdöntése után jelentette be az EKB kormányzótanácsa, hogy egyelőre nem változtat monetáris politikáján, de decemberben jó lehetőség adódhat felülvizsgálni eszközeit, hiszen akkor jelenik meg a stáb friss gazdasági előrejelzése is. A jegybank közleményéből egyértelműen azt lehetett kiolvasni, hogy a koronavírus-járvány második hullámának kockázatait...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés