Előfizetői tartalom

Szárnyal az arany, de most gyújthatják csak be a következő rakétát

Portfolio
Az elmúlt évtizedekben két nagy aranypiaci rali is beazonosítható, az első az 1970-es években, a második pedig a 2000-es években zajlott, mindkettő közel egy évtizeden keresztül tartott, és elképesztő árfolyamemelkedéssel járt. Ha abból a két példából indulunk ki, akkor bőven van még tere az aranyár emelkedésének, amit többek között az alacsony kamatkörnyezet, a sok esetben negatív reálkamatok, az inflációs félelmek feléledése, valamint a politikai és geopolitikai feszültségek is támogatnak.

Az egyik legjobban teljesítő eszköz az idén Az arany árfolyama idén már 25 százalékot emelkedett, amivel az egyik legjobban teljesítő eszköz idén a nemesfém, jóval magasabb hozamot lehetett arannyal elérni, mint a szélesebb amerikai részvénypiacot reprezentáló S&P 500-al, vagy akár hosszú amerikai állampapírokkal. Aranypiaci bika piacok 1970-1980 Az arany a második világháború...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés