Előfizetői tartalom

275 millió forintos MNB-bírságot kapott egy magánszemély

Portfolio
Az MNB 275 millió forintos bírságot szabott ki U. Attilára visszafizetendő pénzeszközök jogosulatlan gyűjtése miatt, s véglegesen megtiltotta annak folytatását. Piacfelügyeleti vizsgálata során a jegybank közel félmilliárd forintnyi befektetői pénzt zárolt a magánszemély pénzeszközeiből és bankszámláján. Ezek tulajdonosai a büntető- és polgári jogi eljárások révén azonosíthatók, így célszerű követelésüket mihamarabb bejelenteni a rendőrségen - írja az MNB sajtóközleményben.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) hivatalból piacfelügyeleti eljárást folytatott le annak áttekintésére, hogy a budapesti U. Attila végzett-e üzletszerűen – a hitelintézeti törvény szerint jegybanki engedélyhez kötött – betétgyűjtési vagy más visszafizetendő pénzügyi eszközök nyilvánosságtól történő elfogadására vonatkozó tevékenységet. A vizsgálat igazolta annak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés