Előfizetői tartalom

Nyugdíjpénzek milliárdjait vette el a magyaroktól a koronavírus

Tavaly csak úgy röpködtek a 10% feletti hozamok a nyugdíjpénztáraknál, az idei első negyedévben pedig már a mínusz 10% feletti hozamok voltak gyakoriak. A koronavírus miatti tőzsdei esés a nyugdíjra gyűjtő magyarok megtakarításait is megnyirbálta, az idei első három hónap elég volt ahhoz, hogy sok portfólió egész tavalyi teljesítményét eltörölje. Ha valaki tehát most megy nyugdíjba, valószínűleg még nem érdemes hozzányúlnia a pénzéhez, de a többiek se búslakodjanak: a piacok még bőven ledolgozhatják ezeket a mínuszokat.

A tavalyi rendkívül jó tőkepiaci év után sokan félve nézhetik most meg a nyugdíjpénztári portfóliójuk hozamát, és minden okuk megvan rá. Az év első negyedévének teljesítményét ugyanis jócskán beárnyékolta a koronavírus okozta kisebb fajta tőkepiaci pánik, ez sok egyéb befektetés mellett az önkéntes és magán-nyugdíjpénztári hozamokra is negatívan hatott. Pedig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés