Előfizetői tartalom

Botrány az alapkezelő-óriásnál: százmilliókhoz nem jutnak hozzá a befektetők

A dél-koreai gazdaság egészére nézve veszélyes lehet az ország legnagyobb hedge fundja körül kirobbant botrány; a 4 milliárd dollárnyi vagyont kezelő Lime Asset Management nem tud fizetni az ügyfeleinek, így több százmillió dollárnyi befektetői tőkét befagyasztottak. Az alap akkor kezdett el szenvedni, amikor egy zártvégű alap kifizetésénél likviditási problémák merültek fel, az ezt követő hatósági vizsgálat pedig valóságos pánikhullámot indított el a befektetetők körében. Most viszont félő, hogy más alapkezelők és a dél-koreai kkv-szektor is megsínyli a kialakulóban lévő bizalmi válságot.

Veszélyben a 4 milliárd dolláros alap Idén júliusban került először likviditási válságba Dél-Korea legnagyobb hedge fund vállalata, a Lime Asset Management, miután egy német ingatlanokhoz kapcsolt származtatott ügylet befektetőinek nem tudtak kifizetni mintegy 13,7 milliárd won (3,46 milliárd forint) követelést. Ekkor hivatalosan a kérelmekhez kapcsolódó jóváhagyási folyamat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés