Előfizetői tartalom

Megrohanták a bankokat a csúcsszuper zöld lakáshitelekért - mi lesz itt a következő hónapokban?

A lakáshitelezés 10-20%-át adhatja a Zöld Otthon Program a következő időszakban, növekedési többletet viszont inkább csak közép- és hosszútávon generálhat a hitelpiac számára – vélik a Portfolio által megkérdezett banki szakértők. Miközben a kezdeti érdeklődés jelentős, van, aki szerint a megfelelő energiahatékonysággal rendelkező lakások kínálata szűk keresztmetszet lehet, mások a hitelközvetítő jutalékok közelmúltbeli, MNB-s vezetői körlevélben megjelent korlátozásában látnak jelentős visszafogó erőt a zöld lakáshitelek piacán.

Nagy a kezdeti érdeklődés a bankoknál A lakáshitelezést végző bankok többsége már október 4-én kijött az NHP Zöld Otthon Program keretében meghirdetett, legfeljebb 2,5%-os kamatozású zöld lakáshitelével, és a program részeként megjelentek a CSOK igénybe vevői számára elérhető kamattámogatott, 0%-os zöld CSOK-hitelek is. Az általunk megkérdezett banki szakértők kivétel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés