Előfizetői tartalom

Tízezrek rohanhatnak hozzánk a lakásfelújítási milliókért (Interjú)

Az új állami otthonteremtő intézkedések és a hitelből vásárolt lakások alacsony aránya azt sejtetik, hogy 2021 még jobb év lesz a lakáshitelezésben, mint 2020 – mondta a Portfolio-nak adott interjúban Harmati László. Az Erste Bank lakossági vezérigazgató-helyettese szerint a gazdaság lefékeződése azonban nem úszható meg következmények nélkül sehol sem, a bevételi visszaesés a bankoknál a számla- és kártyaforgalmon, illetve -díjakon eddig a leglátványosabb. Harmati László a törlesztési moratóriummal kapcsolatos „operációs rémálomról”, a megtakarítások átrendeződéséről, sőt még George-ról is beszélt nekünk.

Nem látszódnak egyelőre a koronavírus tartós hatásai a lakossági hitelek és megtakarítások piacán sem: előbbiben átmeneti kereslethalasztást, utóbbiban időleges átrendeződést hozott inkább eddig a járvány. Vajon a második hullámot is ilyen könnyen megússza majd a bankszektor a lakossági oldalon? A gazdaság lefékeződése nem úszható meg következmények nélkül sehol....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés