Előfizetői tartalom

A koronavírus ezt is elintézte – Soha nem látott ábrák a lakáshitelekről

Portfolio
Mintegy hatodával kevesebben vettek fel lakáshitelt az idei első félévben, mint egy évvel korábban. Összegszerűen azonban nem volt érdemi visszaesés, ami azt jelenti, hogy jelentősen megnőtt az átlagos hitelösszeg. A KSH friss adataiból az is kiderült, hogy alakul a lakáshitelek futamideje, mennyire szorultak vissza a használt lakások a hitelezésben, vagy hogy mire használták fel a 2016 eleje óta folyósított 321 milliárd forintnyi CSOK-ot a háztartások.

Közzétette a hazai lakáshitelezés idei első félévére vonatkozó statisztikáit a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Bár a lakáshitelezés fejleményeiről a Magyar Nemzeti Bank (MNB) adatai alapján hónapról hónapra be szoktunk számolni, a KSH adatai ezekhez képest több újdonságot is tartalmaznak. Lakáshitelt vennél fel? Használd a Pénzcentrum kalkulátorát! Kiderült például...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés