2 °C Budapest

Van itt pénz: elképesztő luxuskocsikat vettek a leggazdagabb magyarok

2021. március 7. 13:01

Hiába a világjárvány, több luxus- és sportautót is forgalomba helyeztek Magyarországon: 50-60 milliós Mercedesek és több mint 100 millió forintos Ferrarik is akadnak a 2021-es toplistán.

A járvány sem szegte kedvét a leggazdagabbaknak: 2021-ben is szépen fogytak a luxus csodagépek Magyarországon. A Pénzcentrum most megnézte, melyek a módos magyarok kedvence autói a szuperluxus- és a sportkategóriákban január-februárban.

Nem hinnéd, melyik sportkocsiból fogyott a legtöbb

A Datahouse adataiból kiderült, Magyarország kedvenc sportautója továbbra is a Ford Mustang - 2021-ben eddig 29 darabot helyeztek forgalomba -, amit a második helyzetthez képest még viszonylag "olcsón" meg lehet venni, újonnan az indulóára 13 millió forint. A sportkocsik nál a második helye 13 forgalomba helyezett darabbal a Mercedes AMG GT áll, amely 50 millió forint körüli összegért vihető haza. A legkevesebb 31 millió forintos 8-as BMW-ből két hónap alatt

Autót vennél, de szűkös a keret? Nézz körül a Pénzcentrum autóhitel kalkulátorában!

A top 5-be befért még a Porsche 911-es is, ami potom 45-50 millió körül megvehető (9 db), az ötödik legnépszerűbb sportkocsi pedig az Audi TT volt.

A különcök egzotikus sportkocsikkal róják az utakat: a 30 millió körüli Maserati Ghibliből 1 darabot helyeztek forgalomba február végéig, és forgalomba állt még egy alsó hangon 50 milliós Aston Martin DBS is.

Szuperdrága Ferrariból 2021-ben hat darabot is behoztak Magyarországra: a kb. 100 milliós 812-esből kettőt is forgalomba helyeztek, ugyanennyibe kerül a Ferrari Roma is, amelyből szintén kettő jött. Emellett egy darab F8-as is szerepel a listán, ez a sportkocsi kb. 120-130 milliót ér. Hasonló árcédulája van annak az egy Ferrari SF90-nek is, amit behoztak az országba február végéig.

Egyelőre nem jönnek a Teslák

Magyarországon tavaly nagyot ment a Tesla: Elon Musk elektromos verdáiból 72 darabot helyeztek forgalomba. Idén eddig 4 autójuk állt forgalomba, ebből a legtöbb Model 3-as volt, ami a legolcsóbb Tesla, nagyjából 16 millió forinttól meg lehet venni, ebből 3 darab állt forgalomba idén. A kb. 34 milliós Model S-ből 1 darab jött 2021 első két hónapjában, a SUV-kategóriás Model X-ből egyelőre nem jött még egy sem idén.

A nagyjából 10 millióval kevesebbről induló, szintén elektromos luxus-SUV Mercedes EQC-ből két darab kapott magyar zöld rendszámot. Az Audi hasonló árú elektromos terepjárójából, az e-Tronból hármat regisztráltak be. A Porsche elektromos csúcsmodelljéből, a Taycanból 8 darab érkezett Magyarországra, ennek sportkocsinak a listaára 53 millió forinttól indul.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Van itt pénz

A luxuterepjárók között a BMW X7-es fogyott a legjobban, 24 darabot regisztráltak be, ez a bazinagy SUV legkevesebb 29 millióért kapható. A második a Mercedes GLS, amelyből 17 darab is jött, és 31 millió forint az indulóára, de magyar rendszámot kapott két AMG-s változat is, amit kb. 55 millió forintért lehet kihozni a szalonból, illetve egy GLS Maybach is, amelyért legkevesebb 60 millió forintot kell fizetni.

Válogass az autóhitelek között a Pénzcentrum kalkulátorában!

A harmadik legnépszerűbb lusux-SUV a Mercedes G-osztály volt, abból is az AMG-pakettes: ebből 17 került forgalomba, újonnan 60 millió forint körüli összegért már meg is lehet venni. A "sima" G-osztályból 6 darab kapott rendszámot január-februárban, ez potom 40 millióról indul. A listában vannak különlegesebb darabok is: egy Lamborghini Urust is honosítottak 2021-ben, az olasz luxusterepjáró 70-80 millió forint körüli összegért lehet a miénk.

Nagyot mentek a luxuslimuzinok

A Datahouse adatai szerint idén a legnépszerűbb luxuslimuzin a 29 millió forintos alapáron kapható S-Merci, ebből 48 darabot jegyeztek be. A második helyen a Porsche Panamera áll, amiből hetet vettek idén a leggazdagabbak, 38 millió forint körüli alapáron lehet megvenni. A harmadik helyen a 7-es BMW áll, ebből hat darabot jegyeztek be, a Mercedeshez hasonlóan ez is legkevesebb 29 millióba kerül.

A különlegesebb darabok közé tartozik a Merceses S-class Maybach, ami már induló áron is elég húzós, 46,6 millió forint.

Forgalomba állt még 1 darab Bentley Flying Spur is, amit 40 és 120 millió forint között lehet megvenni. Jött még egy Lexus LS 500h is, a japán gyártó csúcsmodellje s 30 millió forint körüli alapáron kapható.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 19. kedd
József, Bánk
12. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem