6 °C Budapest

Kipukkadt a maszk-lufi? Már söprik ki a készleteket a boltok

2020. július 7. 14:00

Kipukkadni látszik a lufi, már akciózzák le a boltokban a szájmaszkokat: most egy 10-es pakk árából ezer forintot engedtek az Aldiban például. Bár hordani kötelező őket a boltokban és a tömegközlekedési eszközökön, de rengetegen érzik úgy, már lehet lazítani. Így vélhetően a kereslet sem akkora már irántuk.Frissítés - (2020.07.09.): Cikkünk megjelenése után érkezett - meg nem erősített - iparági információk szerint nem készletkisöprés áll az ALDI árképzése mögött, hanem a diszkontlánc hozzáigazította a termékek árát a versenytársaknál tapasztalható árakhoz.

Az elmúlt hónapokban rengeteg bolt lovagolta meg a járványhelyzetet, és vette be a termékkínálatba a védekezéshez szükséges eszközöket - szájmaszk, kézfertőtlenítő, gumikesztyű. Azonban a járvány lecsengőben van, és bár kötelező lenne az üzletekben, tömegközlekedési eszközökön szájat, orrot eltakaró alkalmatosságot viselni, rengetegen gondolják úgy, hogy már lehet lazulni.

A Pénzcentrum munkatársai is rendre azzal szembesülnek, hogy sokan csak ott hordják a szájmaszkokat, ahol azt "ellenőrzik", tehát például a metróban viselik, mert az ellenőrök szólnak miatta, de a villamoson, ahol nincs jelen hivatalos személy már nem veszik fel. Ugyanez a helyzet a nagyobb áruházakban, ahol láthatóan lazult a fegyelem, ellenben a kisboltokkal, ahol az eladók azért még betartatják a szabályokat.

Ennek megfelelően már a járvány slágertermékei iránt sem akkora a kereslet, kipukkadt a lufi: az alábbi képet egy olvasónk lőtte egy Aldiban, ahol már le vannak akciózva a maszkok. A boltlánc április végén jelentette be, hogy náluk is lehet szájmaszkot venni, 10 darabot akkor 3999 forintért adtak. Most már akciósan 2999-ért is odaadják a 10-es pakkot.

Korábban összeszedtük, hogy mennyibe kerülnek a maszkok, a járvány alatt bizony egy textilmaszk 500-1500 forint körüli áron mozgott. Ugyanakkor sok textiltervező, táska- és ruhakészítő már szinte a járvány első pillanatában felismerte a lehetőséget, és ráálltak az igazán divatos, és környezetbarát védőeszközök gyártására. Ezekért akár 5-8 ezer forintot is elkértek, de a Chanel is belevágott a maszkgyártásba, ők 10 ezer forint feletti összeget kértek el egy márkás maszkért.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Sőt az automatások is rárepültek a járvány-pánikra: a WestEndben fotóztunk olyan gépet, amiből maszkot és kézfertőtlenítőt lehet venni. Aki feledékeny, az fizessen: az egyszerhasználatos automatás szájmaszk 300 forintba kerül, ezt nagyjából a harmadáért, akár már 100 forintért is beszerezhetjük online, vagy a patikákban. Igaz, három darab csak 600 forintba kerül. Az FFP2-es az automatában 1000 forintba kerül, melyet már a feléért, 499 forintért is beszerezhetünk online. A kézfertőtlenítő ára a pláza bejáratánál 1100 forint.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem