6 °C Budapest

10 termék, amit érdemes, és tíz, amit inkább ne vegyél meg az Ikeában

2018. október 18. 16:30

A magyar lakosság havi kiadásai közt nagy tételt tesznek ki a lakberendezési tételek, különösen igaz ez a jelenlegi időszakban a reálbérek emelkedése miatt. A sok termék közt könnyű elveszni, ezért mi most - vásárlói visszajelzések alapján - összegyűjtöttük neked a tíz legjobbnak és a tíz legkevésbé jónak értékelt terméket, valamint tippeket is adunk arra, hogy miből újítsd fel a lakásod, ha gyorsan pénzre van szükséged, a megtakarításaidból viszont nem tudod ezt fedezni.

A magyar lakosság szívesen költ lakberendezésre, az IKEA üzletei pedig nagy népszerűségnek örvendenek a lakosság körében. Ha valaha jártál egy ilyen üzletben, minden bizonnyal nagyon hamar tört rád a vásárlási láz - a kedvező áraknak sokszor nagyon nehéz ellenállni. Ha nem tudsz dönteni, célszerű megnézni a vásárlói visszajelzéseket, hogy a kedvező árú termékek közül melyik az, amelyik valóban megéri a pénzt. Szerencsére a visszajelzéseket összegyűjtötte nekünk a Shareably, mi pedig ebből a gyűjtésből bemutatunk tíz-tíz terméket, amelyek a visszajelzések alapján biztosan jó vételnek tekinthetők, illetve azokat, amelyek nem biztos, hogy megérik a pénzüket.

Íme a termékek, amelyekkel biztosan nem jársz rosszul:

1. Poang fotel

Ha fotelre vágysz, a visszajelzések alapján ez a termék megfelelő lehet. Nem csupán a formai kivitelezése nyerte el a vásárlók tetszését, de az árát is kedvezőnek találták. Többféle színben is megtalálod, ráadásul nem egy ormótlan darab, így aztán könnyen elhelyezheted a lakásban.

2. Stockholm szőnyeg

Az olcsó szőnyegek közül a fenti termék tűnik a legjobb választásnak. Többféle színben és méretben is elérhető a mintázata modern és divatos. Mindemellett meglepően kényelmes és roppant tartós - jellemzi a portál.

3. Ribba képkeretek

Kedvező ára és puritán egyszerűsége miatt a Ribba képkeret remek választás. Több színben és méretben is megvásárolható, és szinte minden lakberendezési stílushoz passzol.

4. Markus forgószék

Ez az egyik legjobb forgószék a piacon a szakértők szerint, amely ráadásul olcsóbb, mint a többi ilyen termék. Ez a  tartósnak ítélt szék a válaszadók szerint elviselhetőbbé teszi az irodában töltött hosszú napokat.

5. Gulliver rácsos ágy

Megtalálni a legjobb rácsos ágyat a legkedvezőbb áron gyermeked számára nehéz feladat. A Gulliver olcsó és tartós is egyben. Több felhasználó jelezte, hogy akár két vagy három gyermeke is használta az ágyat, amely ennek ellenére olyan tartós maradt, mint az első napon.

6. Kalas tálak

Ha olyan tálakat keresel, amelyek tartósak és színesek egyben, jó választás lehet a Kalas terméke. A tálak nem törnek egykönnyen, így egyszerűen csak beledobhatod őket a mosogatóba. Az áruk is kedvező, így nem kell bankot rabolnod, hogy egy remek készletet vásárolj.

7. Frakta bevásárlótáska

Nagy, kék, praktikus. Ez az újrahasznosítható táska elég nagy arra, hogy majdnem minden beleférjen. Tarthatod a lakásban is párnák tárolására, de akár a kocsiban is, hogy vásárlás után ebben vidd be a megvett termékeket. Ráadásul pár száz forintért megvásárolhatod.

8. Dombas gardrób

Ez a gardrób nagyszerű választásnak tűnik, ha valamilyen plusz tárolási felületre van szükséged. Jól mutat majdnem minden szobában, és rengeteg tárolási felületet biztosít.

9. Kallax polc

A kockapolcok nagyon népszerűek manapság. A piactéren több fajtával is találkozhatunk, de a válaszadók mindegyik közül ezt találták a legstrapabíróbbnak. Függőlegesen és vízszintesen is elhelyezhetjük, és a ház bármelyik szobájábna remekül mutat.

10. Bekvam fűszertartó polc

Mindenkinek szüksége van fűszertartó polcra, és ha már veszel egyet, célszerű olcsót venni. Az egyszerű dizájn és a szép faanyag miatt szinte minden konyhában jól mutat. Sőt, akár könyvespolcként is vagy ékszertartóként is hasznosítható.

Most nézzük meg azokat a termékeket, amelyekkel nem biztos, hogy jól jársz:

1. Spring matrac

Habár az ára kedvező, a matrac nem kapott jó vásárlói visszajelzéseket. Akik megvásárolták, nem igazán kedvelik. A leggyakoribb panasz, hogy a matrac kényelmetlen és vékony. Minden bizonnyal jobban jársz, ha picit többet költesz egy kényelmesebb darabra.

2. Pax gardrób

A pax gardrób olcsó és jól elrendezett szekrénynek tűnik, valójában azonban nem annyira jó választás, mint amilyennek látszik a felhasználók szerint. Olcsónak olcsó, de nehezen összeszerelhető, és az elemek gyakran nem illeszthetőek tökéletesen egymásba. Fennáll a veszélye, hogy amennyiben nincs szerencséd, kifogsz egy rossz darabot.

3. Malm hatfiókos szekrény

Első pillantásra jó fogásnak tűnhet. Való igaz, olcsó és nagy tárolási kapacitása van, valójában azonban veszélyes lehet. Sokan panaszkodtak instabilitására, ami miatt hajlamos az eldőlésre. Egyszerűen nem éri meg a portál szerint, az áruházban könnyen találsz más darabot helyette.

4. Myskgräs paplan

Nehéz nem megvásárolni egy ilyen olcsó paplant, de a vásárolói visszajelzések szerint mégsem érdemes - nem tartós és nem is kellően kényelmes. Az anyagának tapintása kellemetlen, a párnabetét pedig rendre elmozog. Minden bizonnyal jobban megéri egy másik terméket választani helyette.

5. Klippan kanapé

Modern, könnyű, olcsó, de mégsem biztos, hogy olyan jó vétel, mint amilyennek látszik. A termék bevezetésekor nagyon felkapott volt, népszerűsége azonban hamar csökkent. A visszajelzések szerint kényelmetlen, egyszerűen nem jó ülni rajta.

6 . Bekant íróasztal

Rendeltetése szerint ezt az íróasztalt az irodai kényelem előmozdítására tervezték azáltal, hogy a számítógépet több pozícióban is elhelyezhetjük rajta. Az áruház olcsón kínálja a terméket, de az valójában nem túl tartós. Ráadásul túl sok időt emészt fel az összeszerelése.

7. Legitim vágódeszka

Feltételezhetően nem gondolod, hogy a vágódeszka vásárlásánál is körültekintőnek kell lenned, de egyszerűen vannak olyan termékek, amelyek nem érik meg a pénzt. Bár ez a darab olcsónak tekinthető, biztosan nem fog sok mosást túlélni, akárcsak a késekkel való gyakori találkozás is idő előtt tönkreteheti. Jobban megéri picit drágábban egy strapabíróbb darabot vásárolni.

8. Fräjen törülköző

Mindenki szeretne olcsón törölközőt venni - ennek a követelménynek pedig ez a termék meg is felel. Háránya azonban, hogy egyidejűleg vékony és durva az anyaga, mosás után pedig könnyen rongálódik. Könnyű találni az áruházban ehhez hasonlóan olcsó, viszont sokkal puhább törölközőket.

9. Pruta ételtároló

Ez a tároló sok méretben és formában megtalálható, ráadásul készletként és darabonként is megvásárolható. Első látásra nagyon praktikus, a gond vele csupán az, hogy nem nevezhető tartósnak - a mosogatógépben megolvad és elveszíti formáját, ami után a fedőt többé nem lehet ráilleszteni. Ugyanez érvényes a mikrózásra is - az edény arra sem alkalmas.

10. Pokal pohár

A fenti pohár ára nagyon kedvező. Amennyiben nagy mennyiségben van szükséged poharakra valamilyen speciális alkalomból (például esküvő), a termék remek választás. Ha tartós használatú pohárra vágysz, keress mást - ez a pohár a visszajelzések alapján könnyen törik és hamar elszíneződik.

Megtakarítás nélkül is berendezheted a lakást

A választék tahát nagy, mégis érdemes körtültekintőnek lenni a lakás berendezése során.  Ha kedvet kaptál a lakberendezéshez, de nincs megtakarításod, amelyből a fenti termékeket vagy akár más terméket megvásárolnál, akkor sem kell lemondanod róluk - nagyon gyakori ugyanis, hogy a magyarok hitelből fedezik lakberendezési célú költéseiket.  A lakosság által tervezett kiadások közt 2017-ben a második helyen szerepeltek a lakáscélú költések, amelyek a kiadási tételek 17 százalékára rúgtak az adott évben - derül ki a Cofidis Hitelmonitor egyik tavalyi kutatása szerint.

Az lakosság 14 százaléka ezen felül hajlamos lakáscélú kiadásaira jövedelmémél nagyobb mértékben költeni, mint ahogy a kutatásból az is látszik, hogy a lakberendezés és felújítás költségei gyakran magasabbra rúgnak a tervezettnél. A megkérdezettek 34 százaléka épp ezért hitelből fedezi lakáscélú kiadásait, ezen belül is egyharmadára rúgott a személyi kölcsönök aránya.

Amennyiben újra be kívánjuk rendezni lakásunkat, kézenfekvő lehet számunkra a szabad felhasználású és gyors folyósítású személyi hitel konstrukció. A hitelmonitor adatai szerint a lakosság 14 százaléka fedezi lakáscélú kiadásait személyi hitelből, és a konstrukció egyre népszerűbb. Ha kiadásainkat hitelből fedeznénk, nagy segítség lehet számunkra a Pénzcentrum kalkulátora, ahol két kattintással könnyen megtalálhatod a számodra legkedvezőbb ajánlatot.

Segítségképp mi is készítettünk egy gyors kalkulációt - amennyiben kisebb összegű lakberendezésben gondolkodunk, és ehhez 500 ezer forint hitelre van szükségünk, két éves futamidő mellett a CIB Bank hitelterméke a legkedvezőbb választás 8,17 %-os THM-mel és havi 22 586 forint törlesztőrészlettel. Nem sokkal marad el tőle az MKB ajánlata sem, 10,83 százalékos THM-mel, de alacsonyabb, havi 22 571 forintos törlesztőrészlettel.

Ha kicsit nagyobb léptékben gondolkodunk, és a lakás berendezéséhez vagy felújításához 1 millió forintra van szükségünk, négy éves futamidő mellett a CIB Bankajánlata tűnik a legkedvezőbbnek havi 8,17%-os THM-mel, 24 356 forintos törlesztővel, megelőzve a K&H ajánlatát, amellyel 8,83%-os THM-et és 24 174 forintos törlesztőrészletet érhetünk el.

Látható, hogy a személyi kölcsön egyszerűsége és könnyű elérhetősége okán nagyon jó választás lehet. A jelenlegi kis kamatok miatt tehát nem érdemes várni a lakásfelújítással, ha pedig pénzre van szükséged, használt a Pénzcentrum kalkulátorát, hogy megtaláld a legkedvezőbb ajánlatot.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm