Még nem késő: filléres ajánlatok az előttünk álló hosszú hétvégékre

2018. október 19. 05:45

Két hosszú hétvége is áll előttünk, ilyenkor mindig megnő az érdeklődés a hazai és a népszerű külföldi szállások iránt, melyek azonban a kiemelt időszakban szinte kivétel nélkül emelt árakkal dolgoznak. Aki még csak most tervezi az őszi utazást, esetleg síelni menne a családdal, azoknak összegyűjtöttünk pár remek lehetőséget.

Erős forgalmat vár a szállodákban a szállodaszövetség a következő napokban -  derült ki a közleményükből. Jelentős az érdeklődés mindkét hosszú hétvége iránt, ez látszik az előfoglalási adatokon. Az október 23-it még egy hosszú hétvége követi, a november elsejei mindenszentek ünnepével - mondta el Könnyid László, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke az MTI-nek. A forgalom a hosszú hétvégék között oszlik meg, emiatt nem lesz teljes teltház a magyarországi szállodákban

Általánosan elmondható, hogy a hosszú hétvégék környékén megnő az érdeklődés a közeli és hamar elérhető úticélok iránt, ezért az aktuális legjobb ajánlatokat folyamatosan gyűjtjük a kifejezetten ezt kereső utasok számára

 - tudtuk meg Nagy Viktóriától, az Invia Marketing managerétől. Érdekességként elmondta, hogy nagyon sokan, akik idén házasodtak, és nagyobb, hosszabb nászutat terveztek (Mexikó, Maldív-szigetek, stb.) azt tudatosan ezekre a hetekre időzítették. Köszönhető ez annak is, hogy az idei évben speciális a helyzet, hiszen a két hosszú hétvége által bezárt időszak minimális szabadsággal hosszabb nyaralásra is alkalmas lehet - ezeket a 8-10-12 napos utazásokat jellemzően már néhány hónappal korábban lefoglalták az előre gondolkodók, és a legtöbben a Kanári-szigetek, Egyiptom, Törökország, a nagyobb körutazások és a feljövőben lévő desztinációk (pl. Marokkó és Dubai körutazás) mellett voksoltak. Ha valaki kihasználná a 12 egybefüggő napot egy ilyen utazásra, számára rengeteg ajánlatuk van. 

De persze rövidebb utak közül is választhatunk, most pl. 2-4 napos európai, szervezett, buszos körutazások 40 000 - 60 000 forint/fő körüli áron érhetőek el, például Szlovénia kincseit nézhetjük meg buszos kirándulás keretében 44 990 forintért. Egy Krakkó-Zakopane-Wieliczka-Auschwitz körút is ennyibe kerül személyenként, a száztornyú Prágát pedig 54 400 forintért csodálhatjuk meg november 1. és 4 között. 

"Idén ősszel 2 hosszú hétvégénk is lesz és természetesen számos lehetőséggel készülünk, ahol mindenki megtalálhatja a megfelelő ajánlatot. Vannak 3-4 napos utazásaink, de mivel ezek olyan hosszú hétvégék, amiket egyszerűen meg lehet hosszabbítani, sokan ilyenkor egy egész hétre is elutaznak. Nincsenek fix indulási napok, akkor indulhat és annyi éjszakát maradhat az utas, amennyit szeretne" - vázolta fel Dr. Szvoboda János, a Neckermann cégvezetője. Számos európai városlátogatási lehetőséget kínálnak Berlintől Madridig, ahol kedvező árú repülőjegyeket és city szállodákat tudnak ajánlani. Konkrétan a berlini 
Victor's Residenzben 11 696 forint/fő/éj ártól szállhatunk meg reggelivel együtt. 

Repüljünk!

Az előzetes foglalások alapján kijelenthetjük, hogy idén az őszi szünetben többen az óceánparton, napsütésben tervezik kipihenni a mindennapok fáradalmait, az egyik legnépszerűbb úticélnak Tenerife bizonyult, ahova charter helyeink mind elkeltek
 - mondta el Dr. Szvoboda János a Pénzcentrum megkeresésére. A kedvelt belföldi ajánlatok mellett egyre többen fedezik fel, hogy ugyanannyiért akár távolabbra is, különlegesebb helyszínekre is ellátogathatnak. 

A repülős utazások ára az Invia ajánlatában 150 000 - 200 000 forint/fő körül alakulnak. Szicíliában 5 napot 174 540 forintért tölthetünk el, Lisszabonban négyet 177 795 forintért fejenként. Az arany kupolák városa, Moszkva 154 500 forintért vár minket 5 teljes napig.

"A hasonló, egyéni utazások ára is e körül alakul, így a választott úticélunkon rendelkezésünkre álló idő rövidsége miatt alapvetően inkább a szervezett utakat ajánljuk utasainknak" - mondta el Nagy Viktória. 

A november eleji hosszúhétvégére számos remek ajánlatot találhatunk mi magunk is, ha rászánunk egy kis időt és végig böngésszük a repjegyvadász oldalakat. 

  • Milánóba például október 31. és november 4. között utazhatunk el repülővel, 42 ezer forintért, a háromcsillagos Hotel Mistralban pedig 62 770 forintér szállhatunk meg ketten 3 éjszaka. 
  • Madridba fejenként 43 016 forintért vehetünk repülőjegyet a novemberi hosszú hétvégére, a belvárosi Compostela Suites-ban pedig ketten 54 880 forintért tölthetünk el 3 éjszakát, igaz, reggeli nincs az árban.
  • De akár Madeirára is eljuthatunk 110 397 forintért, október 30. és november 4. között. Szállást is találhatunk kedvező áron: az Apartamentos da Carreira-ban 65 990 forintért 2 főre. 

Utazzunk, de miből?

Minden utazás esetében azt ajánljuk, hogy minél korábban tud valaki foglalni, annál jobb árat és jobb ár-értéket kaphat. Igaz ez a hosszú hétvégékre és a nyaralásokra is - mondta el Dr. Szvoboda János.

A magyarok egy jelentős része a megtakarításaiból utazik - derült ki a Provident Pénzügyi Zrt. kutatásából. Akinek viszont nincs megtakarítása és az utolsó pillanatban foglalná csak le, az sok esetben személyi kölcsönből fizeti a családi utazásokat, amihez síelés esetén még extra költségek is társulnak: speciális felszerelések, meleg síruhák, lécek az egész családnak és persze ott vannak még a síbérletek is. Ebben az esetben alaposan át kell gondolni, melyik konstrukciót választjuk, hiszen akár több ezer forintot is nyerhetünk a megfelelő termék megtalálásával. A Pénzcentrum kalkulátoránaksegítségével megnéztük, melyik ajánlattal járnánk a legjobban.

Példaszámításunkban 300 ezer forintos hitelösszeggel, 18 hónapos futamidővel kalkuláltunk. A fenti beállítások alapján az CIB Bank kölcsöne nyújtja a legjobb kamatot, náluk már 11,73 százalékos THM-mel megkaphatjuk a hitelösszeget, a törlesztőnk pedig 18 175 forint. Jó választás a Budapest Bankkölcsöne is, a havi törlesztő 20 046 forint. Az Unicredit Bank kölcsönénél a THM 8,97 százalék, a havi törlesztő 17 827 forint, ha pedig az OTP Bankkölcsönét választjuk, a THM 18,73 százalék, a havi törlesztő pedig 19 040 forint.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nincs korán a síeléshez

Október végétől számos gleccser nyújt hóbiztos síelési lehetőséget Ausztriában. A Nekermann ajánlatában az osztrák 
Kaprun
Pension-ben tölthetünk el kellemes időt,  reggelivel
 és egyéni utazással
 
12 346 forint/fő/éj ártól.

Az Aldi Travel ajánlatában a novemberi hosszú hétvégén Sankt Wolfgang im Salzkammergutban a Försterhof Hotelben tölthetünk el ketten három éjszakát 132 060 forintért november 1. és 4. között.

Számos síelős ajánlat közül válogathatunk a Mare Monti utazási iroda felületén: a kapruni Zell am See-ben elhelyezkedő Hotel Antonius félpanziós ellátást kínál, 3 éjszaka 103 ezer forintba kerül fejenként. Az osztrák mölltali Hotel Pacherban fejenként 209 euróért szállhatunk meg 4 éjszakára, ami 67 925 forint. 

Itthon is jó!

Az október 23-i hosszú hétvégén sok magyar család indul útnak: közel háromszor annyian, mint egy átlagos őszi hétvégén. Az előfoglalási adatok alapján a hotel kategória a legnépszerűbb, azon belül is a wellness-szolgáltatást nyújtó szálláshelyek - ismertette közleményében Keresztes Nóra, a Szállás.hu marketing menedzsere. 

A legkeresettebb turisztikai attrakciók rangsorát az Egri vár, a Miskolctapolca Barlangfürdő, valamint a Zalakarosi Fürdő vezeti. A hosszú hétvégén határon túlra utazók körében a három legkedveltebb úti cél a lengyelországi Zakopane, a csehországi Prága és a romániai Szováta. A szallas.hu-n is találhatunk még helyet bőven a legnépszerűbb városokban:

  • Hungarospa Thermal Hotel Hajdúszoboszlóban például egy négytagú család 178 200 forintért tölthet el három napot szombattól hétfőig reggelivel és ingyenesen igénybe vehetik a gyógyfürdőt és a fedett uszodát.
  • Az egri Hotel Korona Wellness Rendezvény & Borszállodában exkluzív körülmények között töltheti el a család a hosszú hétvégét 259 500 forintért. 
  • A szintén népszerű Miskolctalpolcán is találhatunk még szabad szálláshelyeket: Székely Kúriában például 187 500 forintért pihenhet egy négytagú család. 
  • A Park Inn by Radisson Zalakaros Resort & Spa Hotelben most akciósan, 226 664 forintot kell fizetnünk 3 éjszakáért, cserébe félpanziós ellátást és korlátlan belépőt is kapunk a Zalakarosi Fürdőbe.
  • Aki a fővárosba látogatna, azok számára is akad még bőven hely, például a Mirage Medic Hotelben 3 éjszaka 4 főnek reggelivel együtt 206 209 forintba kerül. 
  • Külföldi közeli úti célok közül a közkedvelt Prágában találtunk egy nagyon jó ajánlatot: a Residence Bologna-ban 101 075 forintért tölthetünk el 3 éjszakát egy négyágyas szobában a booking.com ajánlata szerint. 
  • A szintén népszerű Zakopane közelében lévő Tatra Chalet festőien szép apartmanhotelben 155 485 forintért pihenhet a család 3 éjszakát egy tetőtéri csalási szobában reggelivel együtt.
  • Szovátában a Hotel Pacsirtában 183 655 forintért szállhat meg a család a hosszú hétvégén. 

A magyarországi wellness hotelek nagy része az ehhez hasonló kiemelt időszakokban emelt árakkal dolgozik, általában min. 3 éjszakás csomagokkal, kevés szabad hellyel. Ilyenkor néhány közepes kategóriájú, 4 csillagos hotelbe tudunk még helyeket lekérni, félpanziós ellátással, jellemzően 16 000 Ft - 25 000 forint/fő/éj áron. 

Nagy Viktória is megerősítette a  Szallas.hu adatait: ebben az időszakban a nagyobb fürdők és környékük a legkeresettebbek, elsősorban a gyermekes családok körében, mint pl. a Szegedi Aquapolis és környéke, a sárvári fürdő és a régió és Hajdúszoboszló, de mivel az őszi időszak jól kihasználható még egy utónyaralásra is, akár hasonló ráfordítás árán is, egyre többen választanak külföldi utazást már a hosszú hétvégékre is.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem