11 °C Budapest

A kutyának sem kell a magyar színészlegenda luxusvillája: ilyen áron nem is csoda

2020. június 1. 16:01

Lassan 10 éve dobták piacra az egykori legendás magyar színésznő, Szeleczky Zita Dunakanyarban álló luxusvilláját. Azóta 130 millió forintot esett az irányár, de 270 millió forintért sem kell senkinek.

Rendületlenül várja új tulajdonosát a 30-as és 40-es évek legendás színésznőjének, Szeleczky Zitának Dunakanyarban álló villája - szúrta ki a Pénzcentrum. Az 1940-es években épült ingatlanon jelenleg 270 milliós árcédula lóg, amely jelentős árengedmény ahhoz képest, mint amivel elsőre piacra dobták. A villa már lassan 10 éve áll üresen: először szintén itt a Pénzcentrumon számoltunk be 2011-ben az akkor 400 millióért meghirdetett luxusingatlanról.

A 4 szintes, 500 négyzetméteres villa 45 kilométerre fekszik a fővárostól Visegrád és Esztergom között. A pilisi hegyormon található, Dunára néző panorámás ingatlant 1996-ban renoválták, így a több ezer négyzetméteres telken található 7 szobás ház egy minden igényt kielégítő luxusingatlan lett magánúttal, több állásos garázzsal, automata öntözővel, riasztóval, videó kaputelefonnal, klímával, úszómedencével és egy 6 személyes jakuzzival felszerelve.

Érdekesség, hogy az említett ingatlan jelenleg is többféle áron fut az egyes; több ingatlanhirdetési platformon (ingatlan.com; ingatlanbazar.hu) is körbenéztünk, és találtunk 270 milliós és 290 millió forintos irányárat is. Ráadásul a megannyi - értelemszerűen nem kizárólagos - hirdetés között nemcsak az árakban vannak hatalmas különbségek, hanem a megadott adatokban is mutatkoznak eltérések. Változó például a telekméret, az alapterület, vagy épp a szobák száma is; a képekről azonban egyértelműen beazonosítható, hogy ugyanarról az ingatlanról van szó.

Finanszírozást keresel? A Pénzcentrum lakáshitel kalkulátorával a magyar bankok lakossági hiteltermékeit hasonlíthatod össze, legyen szó lakásvásárlásról, építkezésről, felújításról, vagy épp szabad felhasználású jelzáloghitelről. Találd meg Te is a számodra legjobb konstrukciót!

Az Otthontérkép adatbázisa szerint Komárom-Esztergom megyében 178 ezer forint az átlagos kínálati négyzetméterár, ehhez képest Pilismarót vonzáskörzetében ez az összeg csupán 162 ezer forint. A villa legolcsóbb, 270 milliós áron számolt négyzetméterára 540 ezer forint, ami jócskán meghaladja a térség átlagárát. Mivel a koronavírus-járvány berobbanásáig igencsak pörgött az ingatlanpiac, igencsak szokatlan, hogy nem talált gazdára az épület. A piac járvány miatti megtorpanása talán majd felnyitja a hirdetők szemét, hogy nem feltétlenül volt megfelelő, és a mostani piaci helyzetben pláne nem reális az ingatlan árazása.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Címlapkép: Ingatlan.com képernyőkép

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem