11 °C Budapest

800 ezres nyugdíj? Ezrek kapnak ennyit, de a magyarok többségének csak álom

2018. október 23. 13:00

Érdekes ellentét: Magyarországon 3267-en 25 ezer forint alatti nyugdíjat kapnak, és közel ennyi idős részesül 400 és 500 ezer forint közötti öregségi nyugídjellátásban. Kíváncsiak voltunk, mi a magyar nyugdíjasok véleménye a nyugdíjplafon eltörléséről és a nyugdíjösszegek közötti hatalmas különbségekről, valamint arról, tervezik-e valaha, hogy nyugdíjas otthonba költöznek.

Júliusbanszámoltunk be arról, hogy hogy a magyar nyugdíjasok nagy része nehéz anyagi helyzetben él: a januári adatok szerint 69-en kapnak havonta összesen 28 500 forintot, vagyis a törvény által megállapított öregségi nyugdíjat. Sokan viszont ennél is kevesebből kell, hogy megéljenek. 3267-en ugyanis 25 ezer forint alatti nyugdíjat kapnak.

Október eleján aztán arról is írtunk, hogy közel háromezer nyugdíjas havi 400 és 500 ezer forintos öregségi nyugdíjellátásban részesül. Ám korántsem ez a legmagasabb nyugdíjösszeg Magyarországon. A Magyar Államkincstártól kapott adatokból kiderül, közel 500-an havi 500 és 600 ezer forint közötti összeget kapnak, 119-en 600 és 700 ezer forintos öregségi nyugdíjellátásban részeülnek, 27 szerencsés magyar nyugdíjas pedig havi 700 és 800 ezer forint közötti nyugdíjból gazdálkodhat.

Kíváncsiak voltunk, mit gondolnak a budapesti nyugdíjasok a nyugdíjplafon eltörléséről és ezzel összefüggésben a nyugdíjak közötti hatalmas különbségekről. Azt is szerettük volna tudni, szerintük mennyi nyugdíjból lehetne úgy kijönni, hogy kényelmesen, de nem luxuskörülmények közt éljenek, és ugyancsak kíváncsiak voltunk arra, tervezik-e hogy valaha idősotthonba költözzenek és készülnek-e erre anyagilag. Sokba kerül ugyanis, ha valaki idősekotthonába vagy nyugdíjasházba szeretne költözni. Utóbbiről itt írtunk.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm