16 °C Budapest

Itt a legális hiteltrükk: működik, havi 20 ezret is foghatsz a törlesztőn

2019. február 18. 11:41

Számtalan felhasználási lehetősége van annak, aki jogosult a kormány 10 millió forintos kamatmentes hitelének felvételére. Nem csak azoknak nagy lehetőség, akik hitelfelvételnek gondolkodnak, de azoknak is, akik meglévő hitelükbe kívánnak betörleszteni. Ha azonban valaki most gondolkodik hitelfelvételen, annak is érdemes egy részét kamatmentes hitel formájában felvenni, amikor erre már lesz lehetőség. Mi most kiszámoltuk, hogy mennyit spórolhat az, aki hitelének egy részét az állami hitel formájában veszi fel.

A kormány kamatmentes hitele óriási lehetőség azoknak a fiatal házasoknak, akik gyerekvállaláson és lakásvásárláson gondolkodnak egyszerre. Akinek meglévő lakáshitele van, annak is nagyszerű megoldás lehet, a betörlesztéssel ugyanis rengeteg pénzt spórolhatunk, ahogy azt legutóbb kiszámoltuk. Viszont ha új hitelfelvételen gondolkodunk, akkor sem érdemes kihagyni a lehetőséget.

Azt nem tudjuk még, hogy a hitel jelzálogmentes lesz-e, az ugyanakkor már biztos, hogy a kihelyezést hitelbírálat előzi majd meg. Ez pedig azt jelenti, hogy ahhoz, hogy a teljes hitelösszeget igényelni tudjuk, annak bizonyos feltételei lesznek. Érdemes lesz ugyanakkor élni vele, hiszen a kamatmentes konstrukciónál jelenleg nincs kedvezőbb termék a piacon.

Banki lakáshitelek egy helyen: használd a Pénzcentrum kalkulátorát!

Tegyük fel például, hogy az ifjú párnak 15 millió forint hitelösszegre van szüksége. Természetesen az egészet felvehetne egy összegben lakáshitelként, de akár egy részét fedezhetné a kamatmentes hitellel is. De nézzük meg, mennyivel is lenne kevesebb a törlesztőrészletük, ha utóbbi szerint járnának el.

A konkrét piaci ajánlatokhoz felütöttük a Pénzcentrum kalkulátorát. A 15 millió forintos hiteleket néztük meg 15 év futamidőre, emellett azt feltételeztük, hogy a hiteligénylő az adott bank ügyfelévé is válik egyben, valamint nettó 250 ezer forint feletti jövedelme van (ilyen feltételeknél a JTM szabályok miatt ez amúgyis szükséges). Ha a pár a Budapest Bank hitelét választaná, 4,47 százalék lenne a THM, és 120 189 forint lenne a havi törlesztő. A Raiffeisen termékével 113 602 forint lenne a törlesztő. az Erstét választva 114 290. A K&H-nál 115 902.

Mi most nem áruljuk el, hogy a pár melyik bank hitelét választotta, ezért a piaci ajánlatok átlagkamatával számolunk. Azt feltételezzük tehát, hogy hitelük 4,57 százalékkal kamatozik, a havi törlesztőjük ennek megfelelően 115 305 forint. Fix hitelről lévén szó, ez az összeg kitart a teljes futamidőre. Nézzük meg, mi történik, ha ennek egy részét, 10 millió forintot a kamatmentes hitelből fedezi.

Ebben az esetben azt tesszük fel, hogy az 10 millió forint futamideje is 15 év lesz. Emiatt már kezdetben is alacsonyabb lesz a törlesztő, ha a kombinált hitelt választja, hiszen így 93 990 forintot kell fizetnie minden hónapban. Ismételjük, ha nem kombinálta volna a hitelét, akkor ez 115 ezer forint lett volna.

Válogass a lakáshitelek között: használd a Pénzcentrum kalkulátorát!

Ha a teljes visszafizetett összegeket nézzük, akkor az is látható, hogy mennyivel járt jobban a pár a kombinált hitellel. Amennyiben a hitelt teljes egészében piaci lakáshitel teszi ki, akkor 15 év alatt 20 millió 755 ezer forintott fizettek volna vissza a banknak, ha abban 10 millió forint lenne az Orbán-hitel aránya, akkor a teljes visszafizetendő 15 év alatt 16 millió 918 ezer forint lenne.

Amennyiben valaki jogosult a 10 millió forintra, és hitelfelvételen- valamint gyerekvállaláson gondolkodik, nem kérdés, hogy fel kell azt vennie. Az is egy fontos szempont, hogy az Orbán-hitel szabad felhasználású, így aztán abból akár a lakásfelújítást is fedezhetik.

Jogi nyilatkozat: A cikkben található kalkulációk adatai tájékoztató jellegűek, szerződéses ajánlatnak nem minősülnek! Az egyes konstrukciókat az adott paraméterek (termék jellege, összeg, futamidő) alapján, kalkulátorunk számításai szerinti legkedvezőbb aktuális ajánlatok figyelembe vételével választottuk ki. Az említett pénzügyi szolgáltatóktól a Net Média Zrt., mint a Pénzcentrum.hu üzemeltetője nem részesül a megjelenésükre tekintettel közvetlen díjazásban. További részletekért kattints ide!
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. március 29. 08:35
Négy epizód készül az olimpiai, Európa-bajnoki és világbajnoki címet is megszerző profi magyar boksz...
Holdblog  |  2024. március 29. 06:22
HOLD After Hours. Nyúl helyett pingvinapukák! az ünnepek lagymatagsága helyett, legyen velünk ideges...
Kasza Elliott-tal  |  2024. március 28. 19:32
Nem értem a LEG mozgását. 2021 közepe óta esik az árfolyama, akkor 59,16 USD volt az ATH, most éppen...
Bankmonitor  |  2024. március 28. 11:47
A CSOK Plusznál – ahogy azt a korábbi lakástámogatási elemeknél már megszokhattuk – szám...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem