16 °C Budapest

Itt a K&H nagy dobása: ilyen kölcsön még nem volt Magyarországon

2018. november 14. 17:00

A K&H Bank elsőként a piacon nem csak saját ügyfelek számára elérhető, teljesen online hiteligénylést vezetett be videós azonosítással - tudta meg a Pénzcentrum.

Mától érhető el a K&H Banknál a teljesen online történő személyi kölcsön igénylés, így akár már az otthonunkból, mindössze néhány kattintással és egy videós azonosítással is tudunk hitelt felvenni. A K&H Bank az első olyan hazai pénzintézet, ahol nem szükséges a bank ügyfelének lennünk, ha teljesen online veszünk fel kölcsönt. A pénzintézet új szolgáltatását - amihez mindösszesen egy interneteléréssel, kamerával és mikrofonnal rendelkező eszközre van szükségünk - tájékoztatta a Bank360 a Pénzcentrumot.

>>> A legolcsóbb kölcsönökért keresd fel kalkulátorunkat!

Az igénylés menete

A pénzügyi szakportál tesztje szerint egyelőre a maximálisan igényelhető hitelösszeg 3 000 000 forint az online igénylési felületen, ahol mindössze a hitelösszeget és a törlesztőrészlet nagyságát kell megadnunk, továbbá jelölhetjük, ha nettó fizetésünk elég magas a kamatkedvezményekhez és vállaljuk, hogy a K&H-nál vezetett folyószámlára érkeztetünk legalább havi 100 000 forintnyi jövedelmet.

Jelenleg azok az ügyfelek igényelhetik teljesen online a személyi kölcsönt, akik az alábbi bankok valamelyikénél vezetnek folyószámlát:

  • Budapest Bank
  • OTP Bank
  • K&H Bank
  • Erste Bank
  • MKB Bank
  • Raiffeisen Bank
  • UniCredit Bank

A szakportál szerint ez a lista már azt is előrevetítheti, hogy mely bankok lesznek a következők a sorban.

Pár perc alatt megadható információk

Amennyiben megfelelünk a feltételeknek és kijelöltük az igényelni kívánt hitelösszeget, egy négylépéses folyamatban először a személyes adatainkat és elérhetőségeinket kell megadnunk és el kell fogadnunk az adatkezelési tájékoztatót, mindezek után pedig nyilatkoznunk kell a:

  • kölcsön céljáról,
  • jövedelmünk nagyságáról és forrásáról,
  • meglévő havi adósságaink és kiadásaink nagyságáról,
  • lakhatási körülményeinkről,
  • családi állapotunkról.

Videós azonosítással egyszerűbb

Az adatok megadása után az eszközök technikai feltételeit ellenőrzi a K&H rendszere, majd megkezdődik a videós azonosítás. A rövid tájékoztatás meghallgatása után személyes adatainkat kell megadnunk és okmányainkat bemutatnunk, továbbá el kell fogadnunk a szükséges nyilatkozatokat. Ha az ügyintéző megerősítette a személyazonosságunkat, folytathatjuk az igénylést.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Ha mindezek megtörténtek, jóvá kell hagynunk a bank hitelajánlatát, majd egy, a K&H által biztosított kóddal digitálisan aláírhatjuk a hitelszerződést, amennyiben mindent rendben találtunk. A bank legkésőbb a szerződés hatályba lépését követő banki munkanapon utalja a kölcsönt.

>>> A legolcsóbb kölcsönökért keresd fel kalkulátorunkat!

Amin lehetne még finomítani

A tesztek során nagyon gyorsan kapcsolt a bank ügyintézőt, az egész folyamat gördülékeny volt, a hiteligénylés pedig nem tartott tovább fél óránál. Bármely lépésnél van lehetőség telefonos visszahívásra terelni az igénylés menetét, ami segítség lehet, ha mégis elakadunk.

A tesztelő szerint az egyetlen problémát az jelentette, hogy a korábbi lépéseknél elhibázott adatokhoz nem lehetett bármikor visszatérni javítani, vagy az elejétől kezdeni a kitöltést, a rendszer viszont elmenti, hogy hol jártunk. Így például a videós azonosítás lépéstől nem lehetett visszafordulni javítani, bár lehet, hogy ez böngésző-probléma.

Többen is próbálkoznak

“Egyértelműen a teljesen online igénylés a jövő a hitelek számára" - vélekedik Veres Patrik, a Bank360 szakértője. Tájékoztatása szerint jelenleg az OTP Banknál és a CIB Banknál érhető még el teljesen online hiteligénylési folyamat, amelyek azonban csak a bank ügyfelei számára nyitott. A Cofidis is videós azonosítással könnyít, az MKB Bank pedig a lakáshiteligénylés egy részét vitte át digitális csatornára nemrégiben.

A pénzügyi portál szakértője szerint várható, hogy akár még idén megjelenjenek további pénzügyi szereplők az online hitelek piacán. Viszont akár online, akár személyesen igénylünk, érdemes mindig egy hitelkalkulátorral, például a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorával összehasonlítani az ajánlatokat, hogy a lehető legkedvezőbb kölcsönből valósíthassuk meg céljainkat.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2024. március 29. 06:22
HOLD After Hours. Nyúl helyett pingvinapukák! az ünnepek lagymatagsága helyett, legyen velünk ideges...
Kasza Elliott-tal  |  2024. március 28. 19:32
Nem értem a LEG mozgását. 2021 közepe óta esik az árfolyama, akkor 59,16 USD volt az ATH, most éppen...
MEDIA1  |  2024. március 28. 13:01
Az állami televízió zenés-ifjúsági csatornája fiatalok igényeire szabott, aktuális témákat ígér.
Bankmonitor  |  2024. március 28. 11:47
A CSOK Plusznál – ahogy azt a korábbi lakástámogatási elemeknél már megszokhattuk – szám...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem