7 °C Budapest

Leállás jön a magyar banknál: több szolgáltatás is szünetelhet

2018. október 16. 18:30

A Budapest Bank a jövő hét második felében, 2018. október 24. szerda 21:00 órától 2018. október 29. hétfő 6:00 óráig vezeti be új kártyarendszerét. A négy napig tartó informatikai átállás ideje alatt ideiglenesen több szolgáltatás elérhetősége szünetel majd. A bankkártyás fizetés és az ATM-es készpénzfelvétel ez idő alatt is működni fog, de kisebb kiesések előfordulhatnak. Az átállás két bankszünnappal is jár, ezért az október 22-ével kezdődő héten − a munkaszüneti napokat is figyelembe véve − bankfióki ügyintézésre, utalás indítására és fogadására csak október 24-én, szerdán lesz lehetőség. 

A Budapest Bank felhívja ügyfelei figyelmét, hogy a 2018. október 24. szerda 21:00 órától 2018. október 29. hétfő 6:00 óráig tartó informatikai átállás alatt egyes szolgáltatásai időszakosan szünetelnek. A gördülékeny átállás érdekében a Budapest Bank október 25-én, csütörtökön, valamint 26-án, pénteken könyvelési, pénztári és pénzforgalmi bankszünnapot tart. Az átállás ideje alatt a bankkártyák a megszokott módon használhatók lesznek fizetésre és ATM-en keresztüli készpénzfelvételre, azonban szombat délután előfordulhatnak rövid ideig tartó, átmeneti kiesések. 

A Budapest Bank azt javasolja ügyfeleinek, hogy a kártyás fizetéseken és az ATM-es készpénzfelvételen kívül pénzügyeik intézését lehetőség szerint a rendszer bevezetését megelőző, október 15-i hétre időzítsék, mivel a bankszünnapok és a nemzeti ünnep munkaszüneti napjai miatt az átállás hetében csak október 24-én, szerdán lesz a lehetőség bankfióki ügyintézésre, utalás indítására és fogadására.

Az átállás ideje alatt a pénzintézet elektronikus csatornái, az internetbank, a mobilapplikáció, az SMS-ügyintézés és az Üzleti Terminál (Budapest Internetbank, Budapest Mobil Internetbank, Budapest Mobilbank, Business Terminal) nem lesznek elérhetőek, továbbá nem lehet majd például utalást indítani és fogadni, a telefonos ügyfélszolgálat csak korlátozott, kártyával kapcsolatos ügyekben tud segíteni.

A tervezett leállás oka egy új kártyarendszer, amely a bank egyik informatikai alaprendszere az ügyfelek számára is sok előnnyel jár majd. Többek között felgyorsulhatnak a digitális fejlesztések a banknál, és a jövőben lehetővé válik új, innovatív kártyakonstrukciók, hűségprogramok és pénzbefizetésre alkalmas bankautomaták, továbbá a teljesen online bankszámlanyitás és hitelfelvétel bevezetése.

Forrás: Budapest Bank
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 19. 16:26
Megvan, mennyibe kerül majd az HBO Maxot, a discovery+ szolgáltatást és az Eurosportot egyesítő stre...
ChikansPlanet  |  2024. április 19. 12:49
A tornádók minden évben hatalmas pusztításokat végeznek szerte a világon, a tudósok pedig aggódva fi...
Holdblog  |  2024. április 19. 12:25
Megint immáron nyolcadik alkalommal mi lettünk Az Év Alapkezelője. Mellette a HOLD Részvény, a Deep...
Kiszámoló  |  2024. április 19. 10:08
Tavaly már mindenki temette Kínát és az új Japánnak hívták. Japán a második világháború után hatalma...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem