21 °C Budapest
Andrássy Avenue is the Hungarian Champs-Élysées

Íme a legidegesítőbb dolgok a magyar utakon: ezen szinte mindenki kiakad

2021. június 18. 11:02

Alig akad olyan magyar sofőr, akit zavarnak a gyorshajtók, ellenben azok az autósok elég idegesítőek a közlekedők szerint, akik túl lassan mennek. Sőt, a sebességtúllépőknél még a benzinárak is idegesítőbbek - derült ki Pénzcentrum felméréséből. Mutatjuk, mi bosszantja leginkább a magyar autósokat.

Kiderült, mi idegesíti a legjobban a magyar autósokat: a Pénzcentrum két hete kérte ki olvasói véleményét 13 közlekedési helyzetről. Kérdésünkre csaknem ezren válaszoltak, és mint kiderült, legkevésbé a túl sok jelzőtábla zavarja a válaszadókat, de az elektromos rollerekkel és az elterelésekkel, lezárásokkal is ki vannak békülve a sofőrök.

Sőt, meglepő módon a gyorshajtók is elég kevés kitöltőnél verték ki a biztosítékokt, náluk még a mobilt nyomkodók is több embert zavarnak. Sőt, inkább a másik véglet zavaróbb a válaszadók szerint: 16 százalék jelölte meg idegesítőként azt, ha valaki indokolatlanul lassan megy - így pedig ez lett a második legzavaróbb tényező a magyar utakon.

22 százalék jelölte meg idegesítőnek az agresszív, tolakodó sofőröket, 11,6 százalékot pedig az is zavar, ha valaki indexelés nélkül kanyarodik, sávot vált. Épphogy lecsúsztak a harmadik helyről azok a kerékpárosok, akik nem tartják be a KRESZ-t (10,88%), valamint sok embert (9,67%-ot) az üzemanyagárak is zavarnak.

 

Ulrich Chiellino, az ADAC közlekedéspszichológusa korábban arról beszélt, ő két különböző csoportba sorolja az idegesítő sofőröket:

Vannak olyan emberek, akik szándékosan helytelenül viselkednek, hogy előrébb jussanak. Például azok a gyorshajtók, akik könyörtelenül kiszorítanak másokat a belső sávból az autópályán.

A szakértő második csoportot nagyobbnak tartja, szerinte kevesen akarnak tudatosan ártani másoknak:

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

éppen ellenkezőleg, nem veszik észre, mennyire kockázatos a viselkedésük. Mert még soha nem történt semmi, ha például az illető vezetés közben telefonhívást indított vagy SMS-t olvasott. Veszélyes és hamis biztonságérzet alakul ki arról, hogy a telefonozás igazából veszélytelen.

A pszichológus azt ajánlja a megszállott telefonozóknak, hogy inkább kapcsolják repülési üzemmódba az okostelefont autóban, így még csak kísértésbe sem esnek, hogy nyomkodják. Chiellino azonak is adott tanácsot, akik idegeskednek a többi sofőr miatt:

Próbálj nyugodt maradni, ne keveredj vitába, inkább menj tovább. Máskülönben csak veszélybe sodornád magad

- húzta alá.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm