Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Wizz Air részvényesei jövő hét kedden szavazhatnak arról a javaslatról, hogy ha Váradi József vezérigazgató 100 millió font, vagyis mai árfolyamon több mint 42 milliárd forintnak megfelelő bónuszt kapjon, ha növelni tudja a Wizz Air részvényeinek árfolyamát - írja a Financial Times hírére hivatkozva a 444.hu.

A lap szerint az óriási jutalomhoz egész pontosan azt kellene elérnie, hogy a most 45 fonton jegyzett részvények 120 fontot érjenek. Ha 10-20 százalékkal tudja csak növelni a részvények értékét, akkor a javaslat szerint 20 és 100 millió font közötti jutalomban részesülhetne.

A hatalmas bónusz híre azonban az FT szerint kiverte a biztosítékot brit pénzügyi körökben, a brit befektetői szövetség például vörös riasztást adott ki, arra buzdítva a részvényeseket, hogy ne támogassák a javaslatot. A brit részvényállomány egyharmadát tulajdonló befektetőket képviselő szervezet azután adta ki a figyelmeztetését, hogy több befolyásos, a világ legnagyobb vagyonkezelőinek tanácsokat adó cég, az Institutional Shareholder Services és a Glass Lewis is azt javasolta a klienseinek, hogy ne szavazzák meg az óriási bónusz tervét.

A Wizz Air nagybefektetőinek viszont egyáltalán nincs problémája a tervvel, a cég igazgatósága pedig több tulajdonossal is tárgyalt a javaslat kidolgozása alatt. Bill Franke, a Wizz Air igazgatótanácsának elnöke és az Indigo Partners nevű cégen keresztül a légitársaság legnagyobb befektetője a Financial Timesnak azt nyilatkozta, hogy semmi problémája nincs azzal, hogy kifizessenek Váradinak 100 millió fontot, mert nála jobb cégvezetőt nem lehet találni a légi közlekedési szektorban, és valahogy a cégnél kell tartani és motiválni kell. 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!