Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A határidős indexjegyzések és a tőzsdén kívüli forgalomban kialakult árfolyamok alapján a főbb indexek, a londoni, a frankfurti és a párizsi 0,1-0,2 százalékos csökkenésére lehet számítani a csütörtöki kereskedés kezdetén. Az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,1 százalékkal gyengülhet a nyitáskor - írta az MTI.

Szerdán a kínai koronavírus-járvány lassuló terjedésének köszönhetően világszerte erősödtek a tőzsdeindexek. Európában 0,80 és 0,83 százalék emelkedéssel zártak a páneurópai FTSE EuroFirst 300 és Stoxx Europe 600 indexek, az euróövezeti EuroStoxx50 index pedig 0,75 százalék nyereségre tett szert.

Londonban 1,02 százalékkal erősödött az FTSE-100 index, a frankfurti DAX 0,79 százalék, a CAC-40 Párizsban 0,90 százalék nyereséget ért el, Madridban pedig 0,78 százalékkal, Milánóban 1,01 százalékkal erősödött a tőzsdeindex a szerdai zárásra.

Csütörtökön a nagyobb tőzsdei cégek közül az Air France-KLM, az Accor, a Schneider Electric, a Swiss Re, a Telefonica, az Anglo American, a Lloyds Banking Group és a BAE Systems mutatja be negyedéves mérlegét.

A makrogazdasági mutatók közül az Európai Bizottság gazdasági és pénzügyi igazgatóságának (DG EcFin) februári euróövezeti fogyasztói hangulatindexe befolyásolhatja a tőzsdei árfolyamok alakulását.

Az olajár emelkedett szerdán a javuló keresleti kilátásoknak köszönhetően. A Brent nyersolaj az európai kereskedési idő kezdete előtt másfél órával 0,49 százalékkal állt magasabban a globális kereskedelemben hordónként 59,41 dolláron. A WTI ára 0,64 százalékkal 53,83 dollárra emelkedett.

A Brent nyersolaj ára már a nyolcadik egymást követő napja emelkedik a koronavírus-fertőzés gazdasági növekedést korlátozó hatásával kapcsolatban enyhülő aggodalmaknak és az OPEC+ termeléscsökkentési terveinek köszönhetően. A múlt héten elért idei mélyponthoz képest a Brent ára már több mint tíz százalékkal emelkedett.

Az eurót 0,11 százalékkal jegyzik gyengébben 1,0792 dolláron.

Az arany spot ára 0,21 százalékkal unciánként 1608,06 dollárra csökkent.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!