A részvénypiac forgalma 72,967 milliárd forint volt az előző heti 47,072 milliárd forint után. A vezető részvények a Richter kivételével gyengültek.

A hétfői kereskedésben magas forgalommal estek a hazai papírok, az OTP piacán rég nem tapasztalható eladói nyomás volt. Csütörtökön pedig a Molt ütötték meg, nagy forgalommal zuhant, szignifikánsan letörte az 1600 forintos támaszt. Ezen a héten a Magyar Telekom részvényárfolyamára inkább az oldalazás volt jellemző. A hazai blue chipek közül egyedül a Richter tudott emelkedni, így a 6800 forintos szint felett kapaszkodott meg, a rövid távú technikai kép pozitív, a következő állomás 7 ezer forintnál lehet - idézte az MTI az Equilor Befektetési Zrt. heti összefoglalóját.

Kedden tartott kamatdöntő ülést a Magyar Nemzeti Bank (MNB). A kamatszinteken a várakozásoknak megfelelően nem változtattak, de a megjelent közlemény több fontos, új információt tartalmazott. A jegybank elsődleges célja az árstabilitás elérése és fenntartása. Ez egyfajta üzenet arra vonatkozóan, hogy nem tévesztik szem elől az inflációs célokat, ugyanakkor továbbra is dezinflációs hatásokat várnak az idei év utolsó negyedévében.

Megjelentek a friss inflációs jelentés keretszámai, az idei évre 5,1-6,8 százalékos gazdasági visszaesést várnak a döntéshozók, amelyet jövőre 4,4-6,8 százalékos bővülés követhet.

A csütörtökön tartott betéti tenderen 0,6 százalékról 0,75 százalékra emelte a kamatot a jegybank, és minden ajánlatot befogadott. A lépést a felfelé mutató inflációs kockázatokkal magyarázták, a forint erősödött a bejelentésre.

Heti összevetésben csak a Richter erősödött, részvényeinek árfolyama a múlt heti zárás óta 1,44 százalékos erősödéssel 6705 forintra nőtt, több mint 10,10 milliárd forintos forgalom mellett.

A legnagyobb mértékben az OTP árfolyama esett, részvényei a pénteki záráskor 8985 forintot értek. Heti forgalma meghaladta az 50,33 milliárd forintot.

Jelentősen gyengült a Mol is, a pénteki 1559 forintos záróérték 4,36 százalékos árfolyamcsökkenést jelent heti összevetésben. Forgalma 9,61 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom részvényei 0,81 százalékkal 367 forintra gyengültek a pénteki zárásban. A heti forgalom 922 millió forintot ért el.

A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX 3263,45 ponton zárt. A múlt péntekhez képest 116,65 pontos, vagyis 3,45 százalékos csökkenéssel zárt a hetet.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!