Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A hackertámadások - amelyek az elmúlt hónapokban történtek - olyan amerikai tisztviselőket értek, akik vagy Ugandában tartózkodnak, vagy a kelet-afrikai országot érintő ügyekkel foglalkoztak - mondta a portál két forrása.

A tisztviselők telefonszámai szerepeltek azon a nyáron kiszivárgott listán, amelyen egyebek mellett magyar újságírók, jogászok, civilek számai is szerepeltek.

A Reuters nem tudta kideríteni, hogy ki indított a támadásokat az amerikaiak ellen, de az NSO a lap megkeresése alapján vizsgálatot indít.

"Ha vizsgálatunk kimutatja, hogy ezek az akciók valóban az NSO eszközeivel történtek, akkor az ügyfelekkel megszakítjuk a kapcsolatot és jogi lépésekre kerül sor" - mondta az NSO szóvivője. A cég régóta azt állítja, hogy termékeit kizárólag kormányzati bűnüldöző és hírszerzési ügyfeleknek értékesíti.

Az Apple perel

Az amerikai technológia óriás korában bejelentette, hogy bepereli a telefonok felhasználóinak megfigyeléséért az izraeli NSO Groupot. Azt szeretnék elérni, hogy bírósági végzés tiltsa el az NSO-t az Apple szoftverek és eszközök használatától.

Az Egyesült Államok kereskedelmi minisztériuma szankciókat vezetett be, feketelistára tette a céget, így az a jövőben nem vásárolhat árukat és szolgáltatásokat amerikai cégektől egy meghatározott engedély nélkül, de ezen felül árnyékot vethet a lépés az NSO Group minden nemzetközi együttműködésére, hiszen ezentúl minden kormánynak vagy cégnek meg kell fontolnia, együttműködik-e egy céggel, amit az amerikai kormányzat fenyegetésként kezel és szankciókkal sújt.