Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Apple tavaly októberben bízta meg a BOE-t az iPhone 13 kijelzőinek gyártásával. Az üzlet nem volt túl hosszú életű, miután a cég rajtakapta a beszállítót, hogy az - anélkül, hogy szólt volna - megváltoztatta az iPhone 13 kijelzőjének vékonyréteg-tranzisztorainak áramköri szélességét.

Hogy miből gondolták, az Apple nem fog rájönni a trükkre, az rejtély.

A botrány nem csak a mostani szerződés elbukása miatt fájhat a cégnek, de elveszíthetik a lehetőségét annak hogy a hamarosan érkező iPhone 14 gyártásában részt vegyenek. A BOE állítólag már elküldött egy vezetőt az Apple cupertinói központjába, hogy magyarázatot adjon az esetre - írja a The Verge.

A The Elec nevű szakportál szerint az Apple a 30 milliós kijelzőrendelést a két elsődleges kijelzőszállítója, az LG Display és a Samsung Display között osztja fel. A Samsung valószínűleg a 6,1 és 6,7 hüvelykes kijelzőket fogja gyártani a készülő iPhone 14 Pro-hoz, míg az LG a 6,7 hüvelykes kijelzőt fogja készíteni az iPhone 14 Pro Max-hoz.

A MacRumors szerint a BOE korábban csak felújított iPhone-okhoz gyártott képernyőket. Az Apple később felbérelte a vállalatot, hogy szállítson OLED-kijelzőket a 2020-as új iPhone 12 készülékhez, de a panelek első tétele nem ment át az Apple szigorú minőségellenőrzési tesztjein. Az év eleje óta a BOE termelését a kijelzővezérlő chipek hiánya is befolyásolta.