A Visa, mely a világ 76 országában, összesn 131 irodáját és négy feldolgozó központot működtet, bejelentette, hogy az üzemeltetését tekintve átállt kizárólag megújuló energiaforrásra. Mint az világ egyik legjelentősebb zödenergiás hírportálján megjelent: a vállalatnak ezt azzal együtt sikerült elérnie, hogy a bázisévnek tekintett 2004-hoz képest 90 százalékkal lefaragta a működési kibocsátását is.

Azt, hogy a Visa működését tekintve teljesen zöldenergiára álljon át, 2018-ban határozták el. Ennek egyik sarokpontja, hogy a vállalat fokozatosan átállt arra a modellre, hogy energiát - főként áramot - csak és kizárólag olyan forrásból vásároltak a piacon, ami igazoltan megújuló energiaforrásból származik.

A Visa tagja lett a Megújuló Energiát Vásárlók Szövetségének (Renewable Energy Buyers Alliance - REBA), és az elmúlt két évben minden telephelyén és működési területén együttműködéseket kötött a lokális közművekkel, illetve árampiaci szolgáltatókkal. A zöldáram vásárlás mellett - főként az az Egyesült Királyságban, illetve az Egyesült Államokban - a cég saját maga is komoly méretű megújuló energiás beruházásokat végzett.

Al Kelly, a Visa vezérigazgatója a hír kapcsán jelezte: örülnek, hogy elérték ezt a fontos mérföldkövet, de szó sincs arról, hogy megpihennének vagy leállnának. "Folytatni fogjuk a prioritásainknak megfelelően, mert a legfőbb célunk az, hogy a tisztább globális gazdaságra való áttérést előmozdítsuk" - tette hozzá.