Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Dave Lewis vezérigazgató bejelentette, hogy a Tesco még több erőfeszítést tesz az egyszer használatos műanyag csomagolóanyagok visszaszorítása érdekében. A terv része, hogy a lánc a jövő évtől fenntartja a jogot arra, hogy terméklistájára ne vegyen fel olyan termékeket, amelyekhez túl sok, nem újrahasznosítható csomagolást alkalmaznak - idézi a theguardian.com.

A Tesco már 2018 májusában átadott a beszállítóinak egy olyan listát, amely az "előnyben részesítendő" anyagokat tartalmazza. Most azonban tovább fokozná a nyomást, mivel a közvélemény egyre inkább tudomást szerez a műanyag csomagolások okozta környezeti károkról.

A cégvezető elismerte, hogy a napi fogyasztási cikkek csomagolása túl sokáig volt a szükségesnél nagyobb méretű. Példának a gabonapelyheket hozta fel, amelyeknél szerinte már eddig is zavarba ejtő volt a doboz és a harapnivalót tartalmazó zsák közötti méretkülönbség, míg a chipsek esetén elgondolkodtató, hogy vajon a csomagolás miért teszi ki a beltartalom kétszeresét.

A lánc tavalyi éves jelentése szerint a sajátmárkás termékek körében a csomagolószerek 13 százalékát teszi ki a nehezen újrahasznosítható anyagok aránya - például az úgynevezett fekete műanyag, amelyet a mikrosütőben elkészíthető ételekhez alkalmaznak. Ezek 2019 végéig el fognak tűnni a Tesco boltjaiból és a cég azon dolgozik, hogy ez a többi márkázott termék esetében is így történjen - szögezte le Dave Lewis.