Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Úgy tűnik, az orosz turistákat nem tántorította el Kína meglátogatásától az új influenzaszerű járvány, ami a napokban tört ki - derül ki a Moscow Times cikkéből. Az utazási irodák arról tájékoztatták a TASZSZ állami hírügynökséget, hogy nem tapasztalnak lemondásokat az ügy miatt. Az sem zavarja az utazni vágyókat, hogy a moszkvai egészségügyi minisztérium "biológiai veszély" figyelmeztetést adott ki Kínára vonatkozóan.

A Vuhan városának halpiacáról kiindult járvány megrázta a globális pénzpiacokat, ám leperget azokról az orosz turistákról, akik a Kína déli partja előtt fekvő Hajnan szigetére akarnak menekülni a dermesztő orosz tél elől. A trópusi jellegű éghajlatnak köszönhetően a januári középhőmérséklet a szigeten 10-15 Celsius-fok. Tény, hogy ez a terület 1500 kilométerre van a járvány epicentrumától.

Egyetlen lemondás sem érkezett hozzánk - írta a Tez Tour, a legnagyobb Oroszországi utazási ügynökség közleményében. Sőt a legtöbben az új utazási lehetőségekről érdeklődnek. A hajnani foglalások zavartalanul folytatódnak. Hasonlóról számolt be a legrégebbi orosz ügynökség, az Inturiszt, amely szerint a kínai tengerparti utazások iránt érdeklődés stabil.

Eközben az illetése egészségügyi hatóság, a Roszpotrebnadzor Oroszország határain megerősítette az egészségügyi ellenőrzéseket. Az orosz biztonsági szolgálat, az FSB adatai szerint 2019 januárja és szeptembere között összesen 655 ezer orosz turista látogatott Kínába.