A lengyelek többsége úgy gondolja, hogy az üzleteknek minden vasárnap nyitva kellene tartaniuk - derült ki  Super Express című lap megrendelésére készült felmérésből, amit a Business Insider Polska szemlézett.

A 2018 március elsején érvénybe lépett törvény szerint, amely fokozatosan vezette be a vasárnapi zárva tartást, tavaly minden második hétvégén, idén egy hónapban egy vasárnap (a hónap utolsó vasárnapján) lehettek, illetve lehetnek nyitva a boltok. Emellett a karácsonyt megelőző két egymás utáni vasárnap és a húsvét előtti utolsó hétvégén szabad a vásár. 2020-tól csak január, április, június és augusztus utolsó vasárnapján szabad a kereskedelem, illetve a húsvét előtti és a karácsony előtti két utolsó vasárnap.

Mint a felmérésből kiderül, a jövő évi megoldás a megkérdezettek közül csak minden negyedik tetszését nyerte el. A legtöbben, a válaszadók 33 százaléka úgy véli, hogy a boltoknak minden vasárnap nyitva kellene tartaniuk, 13 százalék azok aránya, akik szerint az idei megoldást folytatva havonta egy vasárnap kellene engedélyzeni az árusítást, 24 százalék pedig azoké, akik a minden második vasárnapi nyitva tartást részesítenék előnyben.